DOLAR 32,2167
EURO 34,7168
ALTIN 2.411,93
BIST 10.243,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Amerika Birleşik Devletleri’nde Stagflasyon Endişesi

Amerika Birleşik Devletleri’nde stagflasyon endişeleri artıyor. Enflasyon ve durgunluk eş zamanlı olarak artış gösterirken, ekonomi uzmanları tedirginlik yaşıyor.

27.04.2024
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen son ekonomik veriler, yatırımcıların tüylerini diken diken etti ve stagflasyon endişeleri büyük bir tehdit olarak ortaya çıktı. Bu tedirgin edici beklenti, başta önde gelen kripto varlık Bitcoin olmak üzere kripto paralar piyasasına uzun bir gölge düşürdü.

Kripto Paralar için Stagflasyon Tehlikesi

Kripto Paralar için Stagflasyon Tehlikesi

Önde gelen kripto tüccarı ELJA, son ekonomik göstergelerin incelenmesinde ön saflarda yer aldı. ELJA’ya göre, en endişe verici gelişme, analist beklentilerinin çok altında, yalnızca %1,6 olarak gerçekleşen ABD GSYİH büyümesindeki önemli eksikliktir. Bu yavaş büyüme, Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) endeksi ile ölçülen çekirdek enflasyondaki endişe verici artışla birleşti.

FED Zor Durumda

FED Zor Durumda

Geleneksel olarak FED ekonomiyi yönetmek için çeşitli araçlar kullanır. Ekonomik yavaşlama dönemlerinde FED genellikle borçlanmayı ve yatırımı teşvik etmek için faiz oranlarını düşürür ve böylece ekonomik faaliyeti artırır. Ancak stagflasyon karmaşık bir ikilem yaratmaktadır.

Bitcoin, Sıcaklığı Hissediyor

Bitcoin, Sıcaklığı Hissediyor

ELJA, diğer birçok piyasa analistiyle birlikte, mevcut durum ile özellikle 1970’ler ve 1980’lerde tanık olunan tarihsel stagflasyon dönemleri arasında paralellikler kuruyor. Bu dönemlerde geleneksel hisse senedi piyasalarında önemli düşüşler yaşanmıştı. Kripto para birimleri ile geleneksel piyasalar arasında, özellikle de çalkantılı dönemlerde, sıklıkla var olan yakın korelasyon göz önüne alındığında, tarihin tekerrür etmesi halinde Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yoğun bir satış baskısıyla karşı karşıya kalabilir.

Şimdi tüm gözler sadece dört gün sonra yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında. Merakla beklenen bu toplantı, yakın gelecekte ABD para politikasının yönünü belirleyeceği için büyük önem taşıyor.

Dünya çapındaki yatırımcılar FOMC toplantısının sonucunu merakla bekliyor. Özellikle kripto piyasası, traderların ekonomik göstergeleri ve piyasa duyarlılığını ve nihayetinde varlık fiyatlarını etkileyebilecek gelişmeleri yakından izlemesiyle gerginliğini koruyor. Bu belirsizlik döneminin, FOMC toplantısı FED’in çalkantılı ekonomik manzarada gezinme yaklaşımına ışık tutana kadar devam etmesi muhtemeldir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter‘da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.