Ambulansa Yol Vermeyen Sürücü Yakalandı ve Cezası Uygulandı: Yeni Düzenlemeler ve Olası Yaptırımlar
Ambulansa yol vermeyen sürücünün yakalanması ve cezası; yeni düzenlemeler ve olası yaptırımlar hakkında güncel bilgiler.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şişli’de ambulansa yol vermeyen sürücünün kimliğinin tespit edildiğini ve yakalandığını açıkladı. Sürücü hakkında idari para cezası uygulanırken, olayla ilgili olarak yapılan açıklamada ambulanslar için yol vermenin hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekildi.
Yerlikaya, trafik denetim ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda E.A. adlı sürücünün yakalandığını belirtti. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında sürücüye ceza uygulandı. Mevcut kanuna göre ambulansa yol vermemek 993 lira cezaya bağlanıyor.
Gelecekteki mevzuatta yapılacak düzenlemelere değinen yetkililer, geçiş üstünlüğüne sahip ambulans ve itfaiyeye yol vermeyenlerin sürücü belgesinin 30 gün süreyle geri alınacağını ve araçlarının da 30 gün trafikten men edileceğini belirtti. Ayrıca, son beş yıl içinde aynı ihlali ikinci kez işleyen sürücülerin belge iptali ile karşılaşacağı ifade edildi.
Ambulansların can taşıdığı ve zamanında ulaşmanın hayati öneme sahip olduğu hatırlatılarak, yol vermeyen sürücülerin davranışlarının 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi çağrısı yapıldı. Bakanlık, gerektiğinde gerekli işlemlerin yapılacağını vurguladı. Bugün yol vermediğimiz ambulans, yarın bizi veya sevdiklerimizi hastaneye yetiştirmeye çalışıyor olabilir.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa | Haberler.com