DOLAR 32,5592
EURO 34,9748
ALTIN 2.448,66
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Amazon, Kendi Adını Taşıyan İlk Akıllı Televizyonlarını Tanıttı (Kumanda Tarih Oldu)

10.09.2021
A+
A-

Amazon’un iş yapma modelinde kendi ürünleri önemli yer tutuyor. E-ticaret devi, kazancı yüksek ya da satışı çok olan ürünleri kendisi üreterek ya da ürettirerek satışa sunması ve bu satışlardan ciddi kazançlar elde etmesiyle bugün olduğu dev haline geldi. 

Firma şimdi Amazon markasıyla çıkan ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Firmanın son ürünü bir televizyon oldu. Üstelik bu televizyonla birlikte uzaktan kumandaya olan ihtiyaç da ortadan kalkmış oldu. 

Amazon takviminden sapmıyor:

amazon tv

Daha önce yeni ürünleriyle ilgili bir takvim açıklayan Amazon, bu takvime uygun olarak bugün iki yeni televizyon tanıttı. Bu ürünlerin oldukça dikkat çekici özellikleri bulunuyor. Televizyonların satışa çıkışı için ise önümüzdeki ayı beklemek gerekecek.

Amazon’un televizyon modellerinin isimleri Amazon Fire TV Omni Series ve Amazon Fire TV 4 Series olacak. Her iki versiyonda da farklı ekran boyutları seçilebilecek ve hepsi de 4K video desteğine sahip olacak. Gelecek ay bu televizyonları Amazon.com’dan almak mümkün olacak. 

Amazon Fire TV 4 Series içinde yer alan modeller daha uygun fiyatlı alternatifler olarak göze çarpıyor. Bu kategorideki televizyonların fiyatları 369,99 dolardan başlayacak ve 519,99 dolara kadar ulaşabilecek. Fire TV Omni Series ise daha yüksek teknolojili alternatifleri barındıracak. Bu serideki modeller 409,99 dolar ile 1099,99 dolar arasında yer alacak. 

Kumandaya ne gerek var?:

amazon tv fire 4

Amazon TV Omni Series alanlar televizyonlarını kontrol etmek için herhangi bir kumandaya ihtiyaç duymayacak. Sesli kontrolle televizyonu kontrol edebilecekler. Televizyona seslenerek herhangi bir programı açmak, kanal değiştirmek, hava durumunu kontrol etmek gibi alternatifleri olacak. Ekranın altında bulunan küçük mikrofonu kapatarak sesli kontrolü kapatmak mümkün olacak.

Fire TV 4 Series tercih edenler ise televizyonlarında Alexa’yı kullanabilecek. Bugüne kadar televizyonlarda Amazon yayınları izlemeyi mümkün kılacak cihazlar geliştiren Amazon artık kendi cihazlarını da üretmeye başlamış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.