DOLAR 32,2472
EURO 34,6889
ALTIN 2.395,66
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Amazon Echo, hackerları zengin etti! Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyü hack yarışması olarak gösterilen Pwn2Own’da…

11.11.2019
A+
A-

Cihazda kullanılan Chromium versiyonun eski olduğunu tespit eden güvenlik araştırmacıları eski sürümde bulunan bellek taşma açığını tetikleyerek Amazon Echo üzerinde tam kontrol elde etmeyi başardı.

Üstelik bu saldırının gerçekleşmesi için hacker ile aynı WiFi ağı üzerinde olmanız yeterli oluyor. Eğer bu saldırıya maruz kalırsanız Amazon Echo‘nuz ve bağlı olduğu tüm teknolojik cihazlar çok kısa bir süre içerisinde hackerların kontrolüne geçebiliyor.

Etkinliği gerçekleştiren Trend Micro yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, bulunan bu açık nedeniyle Amazon Echo’nun kontrol ettiği tüm cihazlara komut göndermek mümkün hale geliyor.

Bu açık nedeniyle buzdolabınız, havalandırmanız hatta ve hatta kapılarınızın kilidi bile hackerlar tarafından kontrol edilebilir cihazlara dönüşebiliyor.

Team Fluoroacetate ismi ile yarışmada bulunan güvenlik araştırmacıları, buldukları bu açık sayesinde 60.000 dolar para ödülü kazanmayı başardılar.

Amazon ekibi, konuyla ilgili raporu aldıktan kısa bir süre sonra açıklama yaptı. Açığın inceleneceği ve gerekli güncellemelerin yapılacağını belirtti. Fakat güncelleme için herhangi bir tarih vermekten kaçındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.