DOLAR 32,4015
EURO 34,8137
ALTIN 2.398,94
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Alzheimer ve Demans: Farkları ve Benzerlikleri

Alzheimer ve demans hastalıkları arasındaki farkları ve benzerlikleri keşfedin. Bellek kaybı, bilişsel bozukluklar ve semptomlar hakkında detaylı bilgi edinin.

15.04.2024
A+
A-

Demans ve Alzheimer aynı şey mi?

Demans, beynin birçok hastalığında görülen bir semptomdur. Hafıza kaybı, davranış değişiklikleri, tanıdık yerlerde kaybolma gibi belirtilerle kendini gösterir. Alzheimer ise demansa neden olan en yaygın hastalıktır.

Alzheimer Hastalığının Erken Belirtileri

Alzheimer’ın erken belirtileri neler?

Alzheimer hastalığının ilk belirtileri genellikle hafıza kaybı olarak ortaya çıkar. Bu durum, son konuşmaları unutmayı, eşya kaybetmeyi içerebilir. Ruh halinde değişiklikler ve kafa karışıklığı da görülebilir.

Alzheimer Tedavisi ve Araştırmalar

Alzheimer Tedavisi ve Araştırmalar

Alzheimer tedavisinde hangi ilaçlar kullanılıyor?

İlk kez klinik deneylerde Alzheimer hastalığının hızını yavaşlattığı kanıtlanan ilaçlar bulunmaktadır. Ancak bu ilaçların etkinliği tam olarak belirlenmemiştir. Öte yandan, Alzheimer tedavisi için yeni ilaçlar üzerinde araştırmalar devam etmektedir. Örneğin, Londra’daki University College Hastanesi’nde miridesap adlı bir ilacın denemeleri yapılmaktadır.

  • Deneme, en fazla 12 ay boyunca ilacın her gün mideye enjekte edilmesini içeriyor.
  • Araştırmacılar, bu ilacın amiloid plakların beyin hücrelerine zarar vermesini durdurup durduramayacağını öğrenmeyi hedefliyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.