Altcoin Piyasasında Düşüş Eğilimi: 7 Şubat 2025 Haftası
Altcoin piyasasında 7 Şubat 2025 haftasında yaşanan düşüş eğilimini analiz ediyoruz. Piyasa trendleri, yatırımcıların etkilenme şekli ve gelecekteki olası gelişmeler hakkında bilgi edinin.
Altcoin piyasası bu hafta genel olarak bir düşüş eğiliminde. Son 24 saatte, küresel kripto piyasa değeri %2 oranında azaldı ve birçok dijital varlık değer kaybetmeye devam ediyor. Ancak, bazı altcoinler, özellikle son ekosistem gelişmeleri sayesinde dikkat çekmeyi başardı.
Öne Çıkan Altcoin Projeleri
-
Berachain (BERA)
Berachain, Perşembe günü “proof-of-liquidity” adlı layer-1 blok zincirini resmi olarak başlattı. Bu lansmanla birlikte, toplam değeri 1,17 milyar dolar olan BERA token airdrop’u gerçekleştirildi. Ancak, bu airdrop büyük bir satış dalgasını tetikledi ve BERA, son 24 saat içinde %17 değer kaybederek 7,39 dolara geriledi. İlginç bir şekilde, bu süreçte işlem hacmi %150.000’in üzerinde bir artış gösterdi, yani yatırımcılar hızla ellerindeki BERA’ları satmaya başladı. Eğer satış baskısı devam ederse, BERA’nın fiyatı 5,36 dolara ve hatta 3,89 dolara kadar gerileyebilir. Ancak, alıcı ilgisi artarsa, fiyat yeniden 8,47 dolara yükselebilir.
-
Ondo (ONDO)
Gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenize edilmesine odaklanan Ondo Finance, Perşembe günü kendi layer-1 blok zincirini başlatma planını duyurdu. Bu gelişmenin ardından, World Liberty Financial adlı bir DeFi platformu aracılığıyla CoW Protocol üzerinden 42.000 ONDO tokeni satın alındı. Ancak, bu habere rağmen ONDO fiyatı beklenen yükselişi gösteremedi ve son 24 saatte sadece %0,1 değer kaybederek 1,40 dolarda kaldı. Eğer talep daha da azalırsa, fiyat 1,23 dolara düşebilir. Öte yandan, piyasa koşullarının iyileşmesi ve alıcıların tekrar devreye girmesi durumunda, ONDO 1,57 dolara kadar yükselebilir.
-
Notcoin (NOT)
NOT, şu anda 0,0026 dolardan işlem görüyor ve son bir haftada %40 değer kaybetti. Özellikle Pazartesi günü 0,0021 dolara düşerek son 9 ayın en düşük seviyesine geriledi. Elder-Ray Endeksi, NOT için zayıf talebi doğruluyor. -0,0019 seviyesinde olan bu endeks, satış baskısının hâkim olduğunu gösteriyor. Eğer düşüş devam ederse, NOT yeniden 0,0021 dolar seviyesine inebilir. Ancak, alıcı ilgisi artarsa, fiyat 0,0039 dolara kadar toparlanabilir.