DOLAR 32,2292
EURO 34,7549
ALTIN 2.415,97
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Alt liglerde Korona virüs endişesi

30.05.2020
A+
A-

Korona virüs tedbirleri dahilinde verilen uzun aranın arkasında futbol liglerinde her yerde sezona başlamanın hazırlığı yapılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı tarihe tarafından profesyonel ligler 12 Haziran tarihinde başlarken acemi liglerde başlama tarihi en erken 18 Temmuz olarak belirlendi.

Sahalarda ve tesislerde dezenfektasyon işlemleri gibi hazırlıkların devam etmesine rağmen amatör kulüplerde karşılaşmalar öncesi Korona virüs nedeniyle üzüntü sürüyor. Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na konuşan Eskişehir Acemi Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Sadri Atam, takımların sporcuları toplamakta zorlanacağına dikkat çekerken bir takım amatör kulüplerin liglerden çekilebileceği uyarısını verdi.

“Birkaç kulübümüz bu şartlarda maçlara çıkamayabilir”

Devam edecek sezon hakkında bilgiler veren EASKF Başkanı Sadri Atam, daha aşağı liglerde sezon öncesi yaşanabilecek sıkıntıların altını çizdi. Atam, kulüplerin sporcuları toplamakta zorlanabileceğini ve kulüplerin sahaya çıkamayabileceğini sözlerine ekleyerek “Federasyonun belirlediği takvime kadar 18 Temmuz tarihinde Bölgesel Amatör Lig başlayacak.

Biz de buna bağlı olarak 25 Temmuz’da Süper Acemi Lig’i başlatacağız. Takımların antrenman yaptığı ve oynadığı sahalarda dezenfektan işlemlerini yaptık. Sporcuların testlerinden büyüklüklerine göre bir, iki ya da üç kişinin girebileceği soyunma odalarına kadar tüm bilgiler TFF göre kulüplere gönderildi. Amatör takımlar olduğu için sporcuları toplamakta güçlük çeken çoğu kulüp var.

Yöresel Acemi Ligi artık profesyonel bir lig seviyesinde. Orada maçlara çıkmamak gibi hiçbir takımın lüksü değil. Ama daha daha alçak liglerde bu maçları oynatmamız daha baskı. Süper Acemi Lig’i başlatacağız. 10 tane ekip var ligde. Son üç haftası oynanacak.

gerçi takımı sahaya çıkartmakta zorluk yaşanacağını biliyorum. Birkaç kulübümüz bu şartlarda maçlara çıkamayabilir. Çünkü şehir halkı dışından sporcular var. Öğrenci olanlar var. Oynatmamız bu aşamada zorlama. 25 Temmuz’u fazla öngöremiyoruz. İnşallah hastalıktan bir eser kalmaz. Kulüplerimiz sporcularını toplarlar. Daha temkinli olarak lige başlarız” ifadelerini kullandı.

Ersin Gökdağ

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.