DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Alphabet bilançosu dudak uçuklatıyor!

24.07.2018
A+
A-

Gelirlerini 32.65 milyar dolar seviyesine çıkarttığını açıklayan Alphabet, bu anlamda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artış elde etmiş durumda. Ek olarak, bu noktada şirketin 2018 ilk çeyrekte ise 31.15 milyar dolar gelir açıkladığını da hatırlatalım.

Öte yandan, şirketin gelirinin 5.01 milyar dolar kadarını Avrupa Komisyonu Rekabet Komisyonu’na vermek zorunda kaldığını söylemeden geçemeyeceğiz. Hatırlarsanız Google, Android mobil işletim sisteminde arama motorunun ön tanımlı olması sebebiyle suçlu bulunmuştu. Şirket tarafından açıklanan raporda kesilen cezanın net kara yansıtıldığının da altı çiziliyor.

Google reklam gelirleri tarafında ise önemli bir artış olduğu göze çarpıyor. Buna göre şirketin ikinci çeyrekte reklamlardan elde etmiş olduğu gelir, 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 23,9 artış gösteriyor. Gelirin miktarı ise tam 28,09 milyar dolar. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise reklam geliri 22,67 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Hali hazırda şirketin gelirlerinin yüzde 86’lık kısmının da reklamlardan geldiğini belirtelim. Bununla birlikte diğer gelirler tarafında da yıldan yıla yüzde 34’lük bir artış söz konusu.

Google, Avrupa Birliği’ne sert çıktı!

Avrupa Birliği Google ekosisteminin rekabet kurallarını ihlal ettiği sonucuna vararak, şirketi 5 milyar dolar cezaya çarptırdı. Bu ceza üzerine konuşan Google CEO’su önemli açıklamalarda bulundu!

Beklentilerin üzerinde bir tablo çizen finansal sonuçlar sayesinde şirketin hisseleri de değer kazanmış durumda. Şirket hisselerinin 1,272 dolara kadar yükseliş gördüğünün altını çizelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.