DOLAR 32,5053
EURO 34,7581
ALTIN 2.412,08
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

ALKÜ Rektörü Türkdoğan, şehit ailesiyle bir araya geldi

22.08.2023
A+
A-

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, 14 Mayıs 2019’da Kuzey Irak’ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’nin ailesiyle bir araya geldi.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, 14 Mayıs 2019 tarihinde Irak’ın Kuzeyi Batıntepe üs bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada şehit olan Alanyalı şehit Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’nin Annesi Leyla Çelik ve ağabeyi Kamuran Zencirli’yi ziyaret etti. Ziyarette Anne Leyla Çelik’in şehit oğlunun anılarını anlatırken, duygulanan Rektör Türkdoğan, vatanın böyle kahramanlar sayesinde ayakta kaldığını ve her zaman güçlendiğini söyledi. Daha sonra Rektör Türkdoğan’a şehidin hatıralarıyla süslenmiş odasını tanıtan Çelik, Şehit Zekeriya’nın kimsesiz çocuklara yaptığı yardımlardan ve vatana olan sevgisini de duygulanarak anlattı.

“Analara minnettarız”

Şehidin örneklerle dolu yaşantısını ilgiyle dinleyen Rektör Türkdoğan, Leyla Çelik’in her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. Rektör Türkdoğan, vatanın böyle evlatlar doğuran analara minnettar olduğunu söyleyerek, “Şehidimizin herkes tarafından örnek alınacak hayatını ibretle dinledim. Tüm şehitlerimiz gibi Zekeriya Şehidimiz de görevini en iyi derecede yerine getirdi. Bizler de cennet vatanımıza ve aziz milletimize hizmet vermek için canla başla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Rektör Türkdoğan, ziyaretin sonunda Leyla Çelik’e sarılarak şehit Zekeriya ve ailesini tanımaktan gurur duyduğunu ifade etti.

ALKÜ Rektörü Türkdoğan, şehit ailesiyle bir araya geldi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.