DOLAR 32,4499
EURO 34,8452
ALTIN 2.477,40
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Aleyna Ağgül’ün davasına bakanlık müdahil olacak

05.10.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Furkan Nehri ve Halil Öztürk’ün haberine göre Iğdır’da, ölü bulunan 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’e, oğlunun telefonundan ele ele getirdiği uygunsuz fotoğraflarla şantaj yapıp tecavüz etmekle suçlanan iş insanı Gökhan Argın’ın, delil yetersizliğinden serbest bırakılmasına tepkiler sürerken, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, üst mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.

BARO: “TAKİPÇİSİYİZ”

Aleyna’nın babası Kemal Ağgül de dün avukatlarıyla birlikte savcılığa giderek, Gökhan ve oğlu Göktürk Argın’dan şikâyetçi oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüpheli baba Argın ile oğlunun tutuklanması ve açılacak davaya müdahil olma talebinde bulunduklarını açıkladı.

Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu da Gökhan Argın’ın serbest bırakılmasına sert tepki gösterdi. Gökhan Argın ve oğlu Göktürk Argın’ın basın açıklaması yapmasına ve ölen Aleyna’yı hedef almasına da tepki gösteren avukatlar, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Komisyondan yapılan açıklamada ise “Aleyna’nın ölmeden önce bıraktığı notta ismine yer verdiği 43 yaşındaki şüpheli dün yüzü dahi kızarmadan Aleyna’yı hedef alan bir basın açıklaması yaptı.B u olayın birkaç gün süren bir duyarlılıktan sonra örtbas edilmesini, hayatı sona eren bir kadının daha suçlu olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz. Her kadın cinayeti ya da şiddet vakasından sonra toplum olarak meseleye birkaç gün duyarlılık gösterip sonrasında unutarak yaşamaya devam ettiğimizi sanıyoruz. Ama her birimiz her şiddet, cinayet ve istismar vakasında örseleniyor, toplumsal travma altında bu şiddetten zarar görüyoruz. Yeter artık diyoruz. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.

1 GÜN ÖNCE POLİSE ŞİKAYET ETMİŞ

Ölümünden bir gün önce polise gidip şüpheli Gökhan Argın hakkında, ‘şantaj, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve özel hayatının gizliğini ihlal’ suçlamasıyla şikayetçi olduğu ortaya çıkan Aleyna Ağgül’ün, “Dün gece Gökhan Argın beni bekar evine götürdü. Alkolün ve gördüğüm şiddetin etkisiyle sızıp kaldım. Sabah Gökhan Argın bana, ‘Git kendini öldür. Yoksa ben seni öldüreceğim’ diyerek tehdit etti. Doktordan darp raporu alarak emniyete geldim” dediği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.