Aldığımız Nefes’in Antalya Yolu: Genç Başrol Defne Zeynep Enciyle Söyleşi ve Festival İzlenimleri
Aldığımız Nefes’in Antalya yolculuğu: Genç Başrol Defne Zeynep ile özel söyleşi ve festival izlenimleri
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye-Danimarka ortak yapımı “Aldığımız Nefes” sahne aldı. Köyde yaşayan bir ailenin kimya fabrikasında çıkan yangın sonrası karşılaştıkları zorlukları konu alan film, dünya prömiyerini Toronto, Avrupa prömiyerini ise San Sebastián festivallerinde yapmıştı. Türkiye prömiyerinde ise Altın Portakal’da izleyicilerle buluştu.
Esma karakterini canlandıran 10 yaşındaki Defne Zeynep Enci’nin oyunculuğu, gösterim sonrası izleyici ve eleştirmenler tarafından büyük övgüyle karşılandı. Enci, “Bu benim ilk sinema filmim ve sahnelerde heyecanımı saklayamadım,” diyerek, sete katılım yolculuğunu paylaştı. Çekim sürecinin bir çocuğun bakış açısından nasıl etkilediğini anlatırken, yakın arkadaşlarının kendisini tebrik etmesinin gurur verici olduğunu belirtti.
Şeyhmus Altun’un ilk uzun metrajı olan bu yapım, festivalin Türkiye prömiyerine denk geldi. Altun, seyircilerle yüz yüze gelmenin ve bu coğrafyanın hikayesini paylaşmanın kendisi için anlamlı olduğunu ifade etti. “Seyirciyle buluşmak çok güzel. Buradaki tepkileri görmek, filmin toplumsal temasını üzerinde konuşmak için önemliydi,” sözleriyle heyecanını paylaştı.
Gözde bir performansın arkasındaki genç oyunculardan Defne’nin ardından festivalde konuşan Enci, gelecekte de sinemaya devam etmek istediğini ve ünlü bir oyuncu olmayı arzuladığını dile getirdi. Kendisiyle aynı sahnede olan Hakan Karsak ise festival atmosferinin sinema için ne kadar değerli olduğuna vurgu yaparak, uluslararası yansımaların bile farklı tepkiler doğurabildiğini belirtti. “Festival ayakta alkışlanmak, fuaye alanında samimi tepkileri görmek güzeldi,” diye konuştu.
Festivalin sinemaya olan katkısını da vurgulayan oyuncular, Türkiye’nin bu tür organizasyonlarla daha geniş bir sinema atmosferine kavuşması gerektiğini ifade etti. Kaynaklar: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat; Haberler.com