Aladağ Kayak Merkezi: Kar Keyfi ve Gelişim Beklentileri
Aladağ Kayak Merkezi’nde kar keyfi, aile dostu pistler ve gelişim beklentileriyle kış sporlarına odaklanan etkileyici deneyim.
Derbent ilçesindeki Aladağ Kayak Merkezi, 2 bin 385 rakımlı tepede karın tadını çıkarmak isteyen doğa meraklılarını ağırlıyor. Hafta sonu ve sömestir tatili nedeniyle ziyaretçi yoğunluğu yaşanan tesiste şu anda amatör düzeyde kayak yapmak mümkün.
Ziyaretçiler, kızak ve basit yüzerleştirme yöntemleriyle karın keyfini çıkarıyor; pistlerin henüz tamamlanmış olması, bölgede gelecek vadeden bir doğa spor merkezi olma yolunda ilerlemeyi gösteriyor. Projede yer alan 30 kilometrelik pist tamamlandığında Aladağ’ın doğa sporlarının önemli noktalarından biri olması hedefleniyor.
KAYAK KEYFİ YAŞIYORUZ diyen Mustafa Dişli, “İlk kez geldik. Sömestir tatilinde çocuklarla birlikte ziyaret edip durumu değerlendirelim dedik. Biz de çocuk olduk ve kayak yapıyoruz; keyif alıyoruz.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.
Selim Karamanlı da ailesiyle geldiğini belirterek, “Ailecek geldik. Burası çok güzel; kızakla kayıyoruz. Buraya güvenirsek güzel bir merkez olacak.” dedi.
Sinin üzerine oturarak kayan İsa Yakarel ise “Kalabalıktan kayacak yer kalmadı; kızaklarımız da tükenmek üzere. Sinin üzerinde kayıyoruz; sininin hızıyla kıyaslanamayacak bir süratle kayıyoruz.” ifadelerini kullandı.
TELEFERİĞİMİZ OLSA YORULMAYIZ diyen Tuna Gündüz ise çocuklarıyla vakit geçirmek için geldiğini belirtti ve “Çocuklarla vakit geçirmeye geldik. Bu kayak merkezinden memnunuz; fakat bazı eksiklerimiz var. Teleferiğimiz olsa yukarı çıkarken yorulmazdık.” dedi. Ayrıca “Çocuklar çok yorulduğu için yeterince kayak yapamıyorlar; araçlar için park alanı yetersiz. Acil bir durumda sıkıntı yaşanabilir.” şeklinde kaygılarını paylaştı.
Kaynak: Ensonhaber