DOLAR 32,2326
EURO 35,1737
ALTIN 2.471,91
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Akşener: Enflasyonun makyajlı hali bile yüzde 73,50

08.06.2022
A+
A-

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in odağında Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin sözleri ve TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamı vardı. Akşener, ”Enflasyonun makyajlı hali bile yüzde 73,50. Her gün zam haberiyle uyanıyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Akşener, ekonomiye yönelik eleştiriler getirdi. Akşener; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara ‘makyajlı’ dedi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyor” sözlerine de tepki gösterdi. 

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar:

”Ülkede enflasyon, makyajlı hâliyle bile, yüzde 73 buçuk olarak açıklanırken bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla büyümeyi tercih ettik. 

Her gün zam haberiyle uyanıyoruz. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyor.” diyor. ”Dar gelirli hariç, diğerlerinin işleri yolunda.” ne demek?

Neymiş, “Enflasyon düşüş eğilimine girmiş…” Bakan Nebati’nin bu sözlerine bakınca anlıyoruz ki, TÜİK sihirli değneğiyle tez zamanda bu arkadaşımızın yardımına koşacak. TÜFE ve ÜFE oranlarından sorumlu, daire başkanını görevden aldılar. Şimdi de domatesin, patatesin kilosunu ne kadardan hesapladığını, kira fiyatlarını, ne kadardan hesapladığını, yayınlamayacağını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.