DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Aksaray’da Başlayan Aile Hikayesi: Nijerya’da Tanışıp Türkiye’de Mutlu Yaşam

Aksaray’da başlayan aşk dolu aile hikayesi: Nijerya’da tanışıp Türkiye’de mutlu yaşamın sırları ve duygusal yolculukları

05.03.2026
A+
A-

4 ay önce sanal ortam üzerinden Nijerya’da yaşayan Khadija Yan ile tanışan İlker İzgi, cep telefonu çeviri uygulamaları sayesinde birbirlerini anladı ve kısa sürede derin bir bağ kurdular. İki ay sonra evlilik kararı alan çift, İlker’in Nijerya’ya gidip orada nikah kıyarak evlenmesini planladı ve sonunda Aksaray’a dönüp burada hayatlarına devam ettiler.

Aksaray’da Başlayan Aile Hikayesi: Nijerya’da Tanışıp Türkiye’de Mutlu Yaşam

“Türkiye’yi çok seviyorum” diyen Khadija Yan, evlilik sonrasında ülkesindeki sıcak karşılamadan ve yeni ailesinden duyduğu mutluluğu şu sözlerle paylaştı: Elhamdülillah iyi ki eşimle tanışmışım. Beni çok iyi karşıladılar, Türkiye’yi çok seviyorum. Eşimi de çok seviyorum.”

Aksaray’da Başlayan Aile Hikayesi: Nijerya’da Tanışıp Türkiye’de Mutlu Yaşam

“Beni gayet iyi ağırladılar” diyen İlker İzgi de eşine “Hatice” diye seslenirken, süreci şöyle özetledi: “Sanal ortamdan tanıştıktan sonra Nijerya’ya gidip 21 gün kaldım. Orada nikah kıyıp evlendikten sonra Aksaray’a geldik. Aksaray’da hem evlilik hem de yaşam çok güzel ilerliyor. Eşim, burada havanın temiz olduğunu ve insanların çok sıcak kanlı olduğunu söylüyor. Aksaray’ı her açıdan seviyoruz.”

Aksaray’da Başlayan Aile Hikayesi: Nijerya’da Tanışıp Türkiye’de Mutlu Yaşam

Nijerya uzak bir ülke olduğu için çekince yaşamışlardı; ancak çevrelerinden gelen destekle bu adımı atabildiler. Beni orada 21 gün ağırladılar ve son hafta otel masraflarını bile karşıladılar. Eşim daha önce Nijerya’da üç yıl öğretmenlik yaptı. Şimdi ikimiz de çok mutlu ve huzurluyuz. Allah herkesin gönlüne huzur ve mutluluk versin.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Kaynak : Ensonhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.