DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Aksaray Köylülerinin Okul Bakımına Katkısı ve Eğitim Ortamını Geliştirme Çabaları

Aksaray köylülerinin okul bakımına katkısı ve eğitim ortamını geliştirme çabalarını anlatan detaylı içerik, eğitimde sürdürülebilirliği ve yerel destekleri vurgular.

02.05.2025
A+
A-

Aksaray’da Öğrencilerin Daha İyi Bir Eğitim Ortamına Kavuşması İçin Köylüler El Birliğiyle Çalışıyor

Aksaray’ın merkezine bağlı Koçpınar köyünde, ara tatil döneminde köylüler, okulun bakım, onarım, boya ve yenileme çalışmalarını gerçekleştirerek, öğrencilere daha konforlu ve hijyenik bir eğitim ortamı sunmayı amaçlıyorlar. Okulun fiziksel şartlarını iyileştirmek için köylüler ve okul idaresi güç birliği yaparak, önemli bir dayanışma örneği sergiliyorlar.

Okul Müdürü Eyyüp Aba’nın Liderliğinde Temizlik ve Yenileme Çalışmaları

Koçpınar Elmacık Şehit Halil Köksal İlkokulu Müdürü Eyyüp Aba, ara tatili fırsat bilerek okulun tüm eksikliklerini gidermeye başladı. Yönetici, veliler ve köylülerle koordineli olarak, okul bahçesinin boyanması, sıva ve badana işlerinin yanı sıra temizlik ve peyzaj düzenlemelerine de yoğunlaşıldı. Aba, konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

“Velilerimizle işbirliği yaparak okulun eksiklerini gideriyoruz. Çocuklarımızın daha güzel ve renkli bir ortamda eğitim almaları bizim için çok önemli. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor ve bu sayede çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlıyoruz.”

Köylüler ve Velilerin Katılımıyla Gerçekleşen Çalışmalar

  • Emre Göktaş: “İki çocuğum da okulda eğitim görüyor. Ellerimizden geldiğince katkıda bulunuyoruz. Okulun daha güzel görünmesi ve çocuklarımıza daha iyi ortamlar hazırlamak için 4 gündür çalışıyoruz. Boya ve temizlik işleriyle uğraşıyoruz.”
  • Habib Canlı: “Bu projeye gönüllü katıldık ve okulun güzelleşmesine katkı sağlıyoruz. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim ortamı sunmak, bizim en büyük amacımız.”

Çocuklar İçin Büyük Bir Sevgi ve Çaba

Okulun yenileme ve bakım çalışmalarını yakından takip eden veliler ve köylüler, çocukların daha sağlıklı ve mutlu bir eğitim ortamında eğitim görmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu birliktelik ve dayanışma örneği, sadece okul binasının değil, aynı zamanda köydeki moral ve motivasyonu da artırıyor.

İlerleyen günlerde tamamlanacak olan çalışmaların ardından, çocuklar yeni ve renkli sınıflarında eğitimlerine devam edecekler. Bu güzel dayanışma ve özverili çalışmaların, eğitim hayatında olumlu etkiler yaratması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.