DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Akıllı telefonlar için 12 GB RAM devri başlıyor!

09.11.2018
A+
A-

Amerika menşeli yarı iletken cihazları üren Micron, ilk LPDDR4X bellek cihazlarının seri üretiminin başladığını duyurarak, akıllı telefonlar için yeni bir devri başlatmayı hedefliyor.

Micron söz konusu bu RAM’ları ikinci nesil 10 nm sınıfı işlem teknolojisi kullanılarak üretecek. Akıllı telefonların hızına hız katacak olan LPDDR4X RAM‘lar 4.266 Gbps‘ye kadar veri aktarım hızıyla da oldukça dikkat çekiyor.

Bir önceki nesil LPDDR4 RAM’lara kıyasla yüzde 10 daha az güç tüketeceği belirtilen yeni nesil LPDDR4X bellekler, bu sebepten dolayı akıllı telefon kullanıcılarını bir hayli memnun edecek. Pil tüketimi ve performans konularına doğrudan katkı sağlayacak olan yeni nesil  LPDDR4 RAM’ların en büyük rakibi ise, geçtiğimiz Temmuz ayında piyasaya sürülen, Samsung’un LPDRR4X-4266 RAM yongaları olarak gösteriliyor.

Seri üretime başlayan bu RAM’ın son paylaşılan raporlara göre, Samsung’un MWC 2019 etkinliğinde tanıtacağı 5G destekli Galaxy S10 modelinde ilk kez gün yüzüne çıkartılacağı tahmin ediliyor. Henüz bu durum hakkında resmi bir açıklama yapılmasa da Samsung, onuncu yıla oldukça özel bir telefon çıkartacağı zaten biliniyor.

Yapılan sızıntı ile birlikte Samsung, Galaxy S10 için dört farklı model geliştiriyor. Bu modellerin sırasıyla 4,6,8 ve 12 GB olması bekleniyor. Böylece Samsung, Xiaomi’nin ilk 10 GB RAM’lı amiral gemisine karşı, dünyanın ilk 12 GB RAM’lı telefonu ile çıkacağı ön görülüyor.

Görünen o ki, 2019 yılından sonra 12 GB veya daha üstü RAM kapasitelerine sahip olan akıllı telefonlar ile bir araya geleceğiz. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.