DOLAR 32,2550
EURO 34,7007
ALTIN 2.401,70
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 19°C

Akıllı telefon bizi öldürüyor mu?

12.03.2018
A+
A-

National Toxicology Program yani NTP’nin baş bilim insanlarından biri olan Dr. John Bucher’in yaptığı açıklamalara göre mikrodalga fırınlar ve akıllı telefonlardan yayılan radyasyon türünün insan beynine verebileceği zarar riski çok düşük.

RFR (Radyo Frekans Radyasyonu) adı verilen bu radyasyon türüne maruz bırakılan denek fareler, radyasyon almayan farelerle tam olarak aynı sağlık kondisyonuna sahip olmalarıyla dikkat çekmiş durumda.

Fakat Bucher yine de insanları uyarıyor. Özellikle de telefonla konuşurken akıllı telefonu kulağınıza yapıştırıp bastırmamanız yönünde. Çünkü cihazdan yayılan radyasyonun beyne ulaşım miktarı bu şekilde bir hayli yükseliyor. Bu yüzden de insanların akıllı telefonu kulaklarından tutabildikleri kadar uzak tutmalarını tavsiye ediyor.

Dr. Bucher’ın son sözleri ise yine de akıllı telefonlara tam anlamıyla güvenilmemesi yönünde. Zira “Aşırı maruz kalma durumları” olarak adlandırdığı bazı durumlar yaşanabileceğini ve bu durumların da insan beynine zarar verebileceğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

:: Yapılan araştırmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.