DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Akıllı saat pazarı için iyi haber! anlaşılan koronavirüs pandemisi akıllı saat pazarını etkilememiş. Akıllı saat pazarı birincil çeyrek …

18.06.2020
A+
A-

Canalys göre bugün yayınlanan rapora göre henüz 2020 yılının birincil çeyreğinde olmamıza karşın akıllı saat pazarında yüzde 12 oranında ciddi bir artış gerçekleşti.

Bilindiği üzere Apple geçtiğimiz yıl zeki saat pazarında önemli miktarda bir düşüş yaşamıştı. 2020 yılının birincil çeyrek raporundaki yüzde 12’lik büyümede en büyük pazar payına sahip Apple’ın etkisi bulunmadı. Bu yıl küresel akıllı saat pazarının büyümesinde en çok muavin olan şirketler ise Samung, Garmin ve Huawei oldu. Samsung ve Garmin 2020 yılının ilk çeyreğinde de manâlı miktarda satmak yaparak 2019 yılındaki hedeflerine ulaştılar. Rapora göre ne eyvah ki Wear OS geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi listenin ilk 5‘inde yer almıyor.

Ne eyvah fakat 2020 yılının ilk çeyreği Fitbit için de öyle iyi geçmedi. Google hala Fitbit’i satın almayla ilgili araştırmalar yapıyor ama şirket, 2019 yılının son çeyreğinde satılması için hazırlanan 1.1 milyon adet cihazın yalnızca 900 bin adetini satabildi. Önümüzdeki çeyrekte Apple‘ın yeni bir hamle yapması bekleniyor lakin ne cins bir strateji uygulayacağı az önce bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.