DOLAR 32,3769
EURO 34,9712
ALTIN 2.325,70
BIST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Akciğer Sağlığınızı Düşünüyorsanız Bu Besinleri Tüketin

13.05.2020
A+
A-

Akciğerleri toksinlerden arındırmak için doğanın bize sunduğu birbirinden leziz ve yararlı olan besinlerden faydalanabiliriz. Birbirinden bambaşka faydaları bulunan bu besinler bununla beraber dağıtılmış hastalıklardan da korunmanızı sağlar. İşte akciğeri gözetmek için tüketilmesi gereken besinler…

AKCİĞERİ TOKSİNLERDEN ARINDIRAN BESİNLER

Zencefil – Zerdeçal: Anti-enflamatuar (iltihap karşıtı) tesir bildiren bu baharatlar toksinleri solunum sisteminden uzaklaştırılmasını ve ciğerlerin temizlenmesini sağlıyor.

Sarımsak: Antibiyotik özelliğe sahip olan sarımsak akciğerlerin bütün kapasite çalışmasını sağlar ve içerisinde bulunan çoğu antioksidan madde tamamen akciğer kanserine aleyhinde koruma sağlar.

Kekik: İçeriğinde yer alan uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşısında epeyce etkilidir. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu engeller.

Siyah havuç: Öksürüğün giderilmesini sağlayarak balgam söktürücü rol oynamaktadır. İçeriğinde yer alan vitamin- mineraller baştan sona güçlü antioksidanlar aralarında yer alır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

Üzüm çekirdeği: İçeriğindeki resveratrol maddesi bağımsızlık radikallerle savaşarak ciğerlerin korunmasını sağlar. Özellikle kanser karşıtı olarak tayin alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek harcamak gerekir.

Kereviz: Kanserojen maddelerin oluşmasına, akciğerlerde oluşabilecek hastalıklara ve nitrozaminlere aleyhinde koruyucu etkisi bulunur.

Keçiboynuzu: Akciğerin toksinlerden arınmasını sağlayarak detoks tesir sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Akciğer Sağlığı İçin Hangi Besini Nasıl Tüketmeliyiz?

Akciğer Sağlığı İçin Hangi Besini Nasıl Tüketmeliyiz?

Akciğer Kanserinde Fitoterapi Yöntemi Hakkında Merak Edilenler

Akciğer Kanserinde Fitoterapi Yöntemi Hakkında Merak Edilenler

Akciğerin Güçlenmesini Sağlıyor!

Akciğerin Güçlenmesini Sağlıyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Akciğeri Tertemiz Yapan Gıdalar

Akciğeri Tertemiz Yapan Gıdalar

Evde Çamaşır Kurutmak Akciğerleri...

Evde Çamaşır Kurutmak Akciğerleri…

Akciğeri Temizleyen Besinler

Akciğeri Temizleyen Besinler

Bunlar Akciğerlerinizde Sorun Olduğunun Göstergesi

Bunlar Akciğerlerinizde Sorun Olduğunun Göstergesi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.