DOLAR 32,4477
EURO 34,6312
ALTIN 2.383,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Akciğer Kanserinin Tedavisi

20.06.2020
A+
A-

Akciger kanserinin farklı alanlara yönlendirilmiş çare çeşitleri bulunmaktadır. Bu hastalığın tedavisi kişiden kişiye değişmektedir. Kişinin yaşı ve kalıtımsal faktörleri akciger kanserinin çare aşamasında çeşitlilik göstermektedir.

AKCİGER KANSERİ TEDAVİSİ

Akciger kanseri ameliyatı bir tedavi yöntemidir. Bu cerrahi işlemin nasıl yapılacağı ise, kanserin konumuna göre değişmektedir. Bir diğer tedavi yöntemi kemoterapi olabilir. Hastalıklı hücreler kemoterapi ile yok edilebilir. Kemoterapi iki ilaçtann oluşmaktadır. Kemoterapinin verilme durumu “kür” adı ile ifade edilir. Bu kürün verilme sıklığı 21-28 gün aralarında değişir. Kemoterapi damardan sıvı biçiminde ya da hap biçiminde verilebilir. Alınan her kemoterapi sonrası hastalar onkoloji bölümünde denetleme edilir.

Bir sonraki çare yöntemi de radyoterapi tedavisidir. Radyoterapi, kanser hücrelerine fazla miktarda verilen verilen ışınlardır. Bu çare sınırlı bir alana uygulanır ve kanser hücreleri etkilenir. Kemoterapinin işe yaramadığı hastalarda bu usul uygulanır. İlerleyen ve uzaktan bir bölgede görülen kanser hücreleri için tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Bir sonraki çare çeşidi de aşıdır. Oysa aşı için hastadan bazı tetkikler istenir ve bu tedavinin uygulanıp uygulanmayacağı kanserinin tipine tarafından değişir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.