DOLAR 32,1925
EURO 34,9740
ALTIN 2.512,69
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Akciğer Kanseri Tedavisi

18.07.2020
A+
A-

El ve ayak parmak uçlarında uyuşma şişip yuvarlaklaşması ile oluşan çolaklaşma ve sürekli devam eden şiddetli ağrılar, akciğer kanserinin belirtileri arasında yer almaktadır, aynı zamanda sürekli olarak halsiz ve çok çabuk yorulma gibi hisler, merdivenler ve iniş çıkışı yaparken veyahut bu tür hareketlerde bulunurken çok sıkı nefes darlığının olması ve nefes alamama, yine akciğer kanserinin belirtilerindendir.

Gün boyunca herhangi bir sebep olmaksızın halsizlik hisseden bireylerde bu tür hastalıkların görülme olasılığı yüksektir. Bronşit, zatürre veyahut bu tür hastalıkların sıklıkla tekrarlanması ve yine yeteri düzeyde iyileşmemesi, geç iyileşmeye başlaması, kanser belirtileri arasında yer almaktadır. Sigaranın en çok etkilediği akciğer kanserinde aynı zamanda göz kapağında düşme, göz bebeğinde küçülme ve yüzün belli bir bölgesinde terleme oluşmaması durumu kanser belirtileri arasında bulunmaktadır. Bu belirtilere sahip olan bireylerin bir doktora başvurup araştırma yapması tavsiye olunur. Sırt, omuz ve kemik olarak başlayan ağrılar tüm vücut bölgesinde yayılıyor ve aynı zamanda hareket etmekte zorluk yaşanmasına sebep oluyorsa belirtilerden biri başınıza gelmiş olabilir. Bu ağrıların sıçrama özelliğinin olduğu bilinmesi gerekmektedir. Aynı zamanda ani kilo kayıpları ve iştahsızlığın devam etmesi, boğaz bölgesinde sorunların, yutma güçlüğünün ve ses kısıklığının yaşanması belirtiler arasında yer almaktadır. Bu tür belirtilerin soğuk algınlığı gibi algılanılıp tedaviye geç başlamaya gidilmemesi altı çizilen bir durumdur. 

Akciğer Kanserinde Risk Nasıl Azaltılır?

Bu risk grubunda olan kişilerin birçoğu, sigara, puro, pipo gibi tütün kullanıcılarıdır. Bu kullanıcıların hem kendilerine hem de sigara veyahut bu tür ürünleri kullanmayan kişilere zarar verdiğini bilmesi gerekmektedir. Çünkü bu ürünleri kullanmasa dahi, bu tür ürünlerin dumanına maruz kalan bireyler yani pasif içicilerde de risk oldukça yüksektir. Eğer akciğer kanseri olma riskini düşürmek istiyorsanız, bu tür hastalıklarda erken tanının önemli olduğunu hatırlamalı ve kesinlikle bu tür ürünlerden uzak durmalısınız. 

Akciğer Kanserinde Tedavi ve Tanı Yöntemleri

Bu hastalığa yakalananların yüzde 15’ine kadar erken tanı konulması gerçekleşmektedir ve aynı zamanda tanı için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Tanılar için kullanılan baz yöntemleri şu şekilde sıralamak mümkündür: bronkoskopik ve duvarlarından yapılan biyopsi, balgam örneğinin incelenmesi ve radyolojik incelemelerin yapılması, yani akciğer grafisi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi, lenf bezlerinin değerlendirilmesi ve sorunun ne olduğu anlaşılması için lenf bezleri üzerinde cerrahi işlemlerin yapılması başlıca tanı yöntemleri arasında yer almaktadır. Neredeyse her kanser türünde olduğu gibi akciğer kanseri türünde de tipi ve evresine bağlı olarak kemoterapi kullanılmaktadır. Aynı zamanda akıllı ilaçlar ve immünoterapi gibi tedavilerde kanser hücrelerinin temizlenmesi için kullanılan tedavi yöntemlerinden bazılarıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Akciğer Kanseri Nasıl Geçer?

Akciğer Kanseri Nasıl Geçer?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.