DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Akciğer Kanser Belirtileri

09.06.2020
A+
A-

İnsan vücudunun en yaşamsal organları içinde uyarı çeken akciğer; havayı arıtma ve bize bunu oksijen olarak sunma görevine sahiptir. zaman zaman farklı nedenlerden nedeniyle burada çıkan yaralar, özel çare gerektirir. Buna kanser denir. Akciğer kanser belirtileri, ansızın çok şekilde karşımıza çıkar.

Akciğer Kanseri Nedir?

Akciğer kanseri, bu organda bulunan hücrelerin keza yoklama ayrıca de ihtiyaç dışı olarak çoğalması ve bundan dolayı kitle oluşturması demektir. Pat Diye fazla nedeni olan bu hastalıkta özellikle erken faz büyük bir öneme sahiptir.

Akciğer Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Akciğer kanser belirtileri şöyledir;

En fazla karşımıza meydana çıkan ve birincil belirtiler içinde yer alan öksürük son derece dikkat çekicidir. Bunun ortaya çıkmasının ardındaki şiddeti kesintisiz artar. Bilhassa inatçı olması en tanıdık yanıdır. zaman zaman öksürük sonrasında meydana çıkan balgamın içinde kan da görülebilir. Bunun rengi ise koyu kahverengidir. Akciğer kanserinin belirtileri içinde dikkat çeken bir öteki husus ise solunum yetmezliği olarak bilinir. Bunun yanı sıra hırıltılı nefes alma ve verme da görülür. Bunun hangi evrede ortaya çıktığı en çok merak edilen konuların başında olsa da her evrede görülebildiğini çok net olarak betimlemek lüzumlu. Akciğer kanseri olan kişilerde ortaya meydana çıkan bir semptom ise göğüs kısmındaki ağrıdır. En temel olarak kabul edilen göstergelerin içinde karşımıza çıkar. Özellikle de derin bir nefes alma sırasında ortaya çıkması veya gülme ile öksürme esnasında şiddetinin artması çok yaygın görülür. Bu hastalığın bilinen bir öteki göstergesi ise kilo kaybıdır. Ancak bunun zamana yayılmış bir biçimde değil, çabuk ve aniden ortaya çıkması şarttır. Ayrıca iştahsızlık olarak tanıdık koşul da bu hallerde görülür. Akciğer kanseri belirtileri içinde karşımıza meydana çıkan bir öteki şart ise göz kapağında yaşanan düşmedir. Göz bebeğinin küçülmesi de fazla sık görülür. Normal şartlarda çok sık görülmeyen birtakım enfeksiyonların daha pozitif olması da en bilinen belirtilerin içinde uyarı çeker.

Akciğer Kanserinden Nasıl Korunmak Mümkün mü?

Akciğer kanser belirtileri ortaya çıkmadan kesinlikle buna aleyhinde tedbir olmak ve korunmak şarttır. Buna kadar özellikle sigaradan uzak durmak lüzumlu. Çünkü akciğer kanserinin en büyük nedenlerinden birisi tütün kullanımıdır. Bunun yanı sıra vesvese verici gerginlik durumlardan sakınmak gerekir. aynı zamanda gıda fazla önemlidir. Buna dikkatli olmak şarttır. Tüm bunlara azami derecede bir uyum gösterildiği süre akciğer kanserinin oluşumunu alıkoymak mümkündür.

Bu hastalığın bir tedavisi vardır. Önemli olan şey ise kanserin hangi evrede olduğu ve tipidir. Yani iyi kalpli ya da kötü huylu olup olmamasına kadar süreç de farklılaşır. zaman zaman duruma tarafından akciğerin bir kısmı alınabilir. Bunun yanı sıra son derece yaygın olan ilaç tedavisi de vardır. Kemoterapiyi de unutmamak gerekli.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Akciğer Sağlığı İçin Protein Tüketimi Çok Önemli

Akciğer Sağlığı İçin Protein Tüketimi Çok Kayda Değer

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.