DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Akaryakıtta zam kuyruğu

16.10.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Fahrettin Öztürk’ün haberine göre gece yarısından itibaren uygulanan benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam öncesinde akaryakıt istasyonlarında kuyruklar oluştu. Edinilen bilgilere göre İstanbul, Ankara, Denizli ve Gaziantep’teki bazı istasyonlarda akşam saatlerinde uzun kuyruklar gözlemlendi.

“SON KEZ DEPOYU YARILAMAK İSTEDİM”

İstanbul Beşiktaş’ta Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna bazı vatandaşların zam öncesinde akaryakıt almaya geldiği görüldü. Sözcü’ye konuşan Musab Özçelik, “Ben bu akşam benzin almayacaktım. Ama zam yapılacağını duyduğum için son kez, kısmen ucuza depoyu yarılamak istedim. Fulleyemiyorum da. Yarılayacağım. Çok pahalı çünkü mevcut durumda bile bu kadar pahalıyken zam geleceğini öğrendik. O yüzden geldim” dedi.

“ZAM BİZİ OLUMSUZ ETKİLER, EKONOMİK DAR BOĞAZDAYIZ”

Abdullah Yar isimli vatandaş ise, “Zam yapılması konusunda biraz da mecbur kalınıyor diye düşünüyorum ama olmasa daha iyi olurdu. Bunlar piyasanın mecburiyetleri. Dünyanın içinde krizden bizim sıyrılıp çıkmamız zaten mümkün değildi. Yeni zammın vatandaş üzerindeki etkisi kesinlikle olumsuz olur. Çünkü zaten ciddi bir ekonomik dar boğazdayız şu anda” diye konuştu.

Benzin almak isterken zam yapılacağını öğrendiğini söyleyen İbrahim Şaşmaz, “Zaten pahalıydı. Daha da arttı fiyatı. Her şey gibi bunun da. Hepimizi kötü etkiliyor. Git gide daha kötüye gidiyor. Yani iktidarın değişmesi lazım. Yeni ekonomi politikaları lazım. Daha ciddi yaklaşımlar lazım” dedi.

BİDONLARA DOLDURDU

Ankara’dan paylaşılan görüntüde gece yarısına saatler kala bir akaryakıt istasyonunda vatandaşın bidonlara benzin doldurduğu görüldü.

“VATANDAŞ ZAM ÖNCESİ AKARYAKIT ALMAYA ÇALIŞIYOR”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir de bir akaryakıt istasyonundan izlenimlerini paylaştı. Sosyal medya hesabından akaryakıt istasyonundaki yoğunluk görüntüsünü paylaşan Demir, “Görüntüyü az önce çektim. Gece yarısı gelecek zam öncesi, vatandaş akaryakıt almaya çalışıyor” dedi.

Gaziantep’teki akaryakıt istasyonundan görüntü paylaşan Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan Şencan, “Tarihe not düşsün AKP döneminde benzin kuyruğu” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞI BU DURUMA DÜŞÜREN AKP UTANSIN”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da akaryakıt istasyonundaki kuyruk görüntüsünü paylaşarak, “AKP demek zam demek. Uzun mazot kuyrukları demek. Türkiye’nin her yerinden benzer görüntüler geliyor. AKP’nin ülkeyi getirdiği nokta bu” dedi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Ankara’da vatandaşın damacanaya benzin doldurduğu görüntülere ilişkin, “Vatandaş benzin – motorin kuyruğunda… Damacanalara depoluyorlar! Vatandaşı bu duruma düşüren AKP utansın” yorumunu yaptı.

ERDOĞAN ‘TÜRKİYE’DE KUYRUK YOK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Almanya’da kuyruklar, Fransa’da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar, Türkiye’de böyle bir sorun yok” ifadeleri kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.