DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

AK Parti’nin 870 bin kişilik seçim ordusu

17.03.2019
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre AK Parti; 31 Mart’ta yapılacak mahallî idareler seçimlerinde oy verme ve sonuçların sisteme girilmesi işleminin takip edilmesi için 870 bin kişilik bir ‘seçim ordusu’ kurdu. Seçim günü nasıl görev yapacaklarından, oy sayımı, tutanakların birleştirilmesi ve herhangi bir olumsuz duruma karşı itiraz mekanizmasının nasıl işleyeceğine kadar birçok alanda özel eğitimden geçirildi. Önümüzdeki haftadan itibaren de 118 koordinatör eşliğinde 870 bin kişilik seçim görevlileri illerinde ikinci bir eğitime tabi tutulacak.

AK Parti yönetimi mahallî seçim sonuçlarının alınması konusunda ‘Sandık görevlileri’, ‘Seçim kurulu’ ve ‘Sonuç Alım Sistemi’ olmak üzere üç ayaklı bir sistem oluşturdu. Seçim günü ilk aşamada sandık görevlileri sabah 06.00’dan itibaren görevli oldukları oy verme yerlerinde olacak. Bu kapsamda, sandık görevlilerinin yanı sıra her okulun bir sorumlusu ve ayrıca kat sorumluları olacak. Sandık görevlileri okul sorumlusunun koordinasyonunda bir araya gelecek ve herhangi bir sebeple görev yerine gelmeyen veya varsa bir eksiklik genel merkezle temasa geçilecek. AK Parti, ikinci aşamada ise seçim kurulundaki parti temsilcilerine yönelik çalışma yaptı. Seçim kurullarında görev yapacak AK Parti’nin temsilcileri tek tek eğitimden geçirilerek, nasıl görev yapacaklarına dair bilinçlendirme çalışmasına tabi tutuldu.

SONUÇ ALIM SİSTEMİ

AK Parti’nin oluşturduğu Sonuç Alım Sistemi (SAS) ise de oy sayımının başlaması ile devreye girecek. Seçim sonuçları henüz karara bağlanmadan telefon veya mobil uygulama ile sonuçlar bu sisteme girilecek. Bu sistem iki ayaklı çalışacak. Oy verme yerlerinde görev yapanlar sayılan oyları girdikten sonra, sandık kurullarında görevli AK Parti’nin müşahitleri de sonuç tutanağını sisteme kaydedecek. Tüm bu işlemlerin yürütülmesi için seçim gecesi yedi bin görevli bilgisayar ekranı başında olacak. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulunun sistemi ile bağlantılı bir şekilde bu sonuçlar karşılaştırılacak. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz “Bu sistem ile biz hemen durumu kontrol edip daha sandık sonuç tutanağına bağlanmadan hangi sandıkta sıkıntı var bakacağız. Mesela bizim aleyhimize olacak şekilde çok fazla geçersiz oy varsa anında itiraz etme şansını baştan yakalayacağız” dedi.

İSTANBUL’A ÖZEL EKİP

AK Parti’nin en fazla önem verdiği yer olan İstanbul için ise seçim gününe yönelik ayrı bir organizasyon yapılıyor. Bu kapsamda İstanbul için bir koordinatör atanacak ve bu koordinatöre bağlı bin 893 kişi seçim günü vazife yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.