DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

AK Partili Metiner’den zehir zemberek sözler!

09.05.2019
A+
A-

MedyaRadar’ın haberine göre Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin iptaline dair yaptığı açıklamaları Yeni Akit’e değerlendirdi.

“FETÖ’cüler Gül ve Davutoğlu’na rol biçti”

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu üzerinden FETÖ’nün Türkiye’yeoperasyon çekme amacında olduğuna dikkat çeken Metiner, yeniakit.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’da asker kılığındaki FETÖ’cü teröristlerin başaramadığını şimdi siyasi ayak üzerinden başarmaya çalışıyorlar. Gül’e ve Davutoğlu’na FETÖ’cülerin biçtiği rol biliniyor.” dedi.

“Gül ve Davutoğlu’na utanç olarak yeter”

Üst aklın organize ettiği “Erdoğan düşmanlığı kampı”nda Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu’nun öncü rol oynamaya başladığını ifade eden Metiner, sözlerine şöyle devam etti:

“Dışarıda ve içeride ne kadar Erdoğan düşmanı eski Türkiye bileşenleri varsa onlarla aynı safta hizalandıklarını görüyoruz. Türkiye düşmanlarıyla aynı safta hizalanmaları onlara utanç olarak yeter.”

“İşte açık açık söylüyorum…”

AK Parti içindeki FETÖ’nün ayaklarını arayanlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Metiner, “FETÖ’nün AK Parti içindeki siyasi ayaklarını arayanlar bu ihanetçilere ve onlarla beraber hareket edenlere baksınlar. Ben sözünü dolambaçlı söyleyenlerden değilim. İşte açık açık söylüyorum: Gül ve Davutoğlu’nun yaptığı ihanetin ötesinde bir başka iltisakın ürünüdür.” diye konuştu.

“Hala içimizde yılanların olduğunu görmezsek daha çok ısırılırız”

“Venezuela’da yapılmak istenen şey Türkiye’de de yapılmak istenmektedir.” diyen Metiner, “Erdoğan’sız bir Türkiye isteyenlerle birlikte hareket edenler, geçmişte içimizdeki unvanları ne olursa olsun FETÖ’nün de iplerini elinde tutan güç odaklarının siyasi ayaklarıdırlar. Yılanı koynumuzda beslemişiz meğer. Hala içimizde yılanların olduğunu görmezsek daha çok ısırılırız.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu da YSK’ya tepki gösterdi!

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, YSK’nın İstanbul’da yapılan 31 Mart seçimlerini AKP’nin itirazıyla iptal etmesi sonrası, “YSK’nın kararı evrensel hukuka ve yerleşmiş teamüllere aykırılıklar barındırmakta, bu bilince zarar vermektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Abdullah Gül: “2007’de ne hissettiysem…” demişti!

Abdullah Gül, “Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki haksız ‘367 Kararı’ karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız.” ifadelerini kullanmış ve tepkilere neden olmuştu.

367 krizi nedir?

2007 yılında dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül , AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmişti. İlk tur oylamada, ANAP ve DYP milletvekilleri Genel Kurula girmediği için Sabih Kanadoğlu’nun icat ettiği 367 karar sayısına ulaşılamadığı için cumhurbaşkanlığı seçimi yapılamamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.