DOLAR 32,3072
EURO 34,6552
ALTIN 2.409,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

AK Partili Cevizoğlu, Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarını diplomatik kriz çıkarmakla suçladı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa, Suudi Arabistan’ın takımların Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal …

31.12.2023
A+
A-

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa, Suudi Arabistan’ın takımların Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin bulunduğu tişörtleri giymek istemesi taleplerini kabul etmemesi nedeniyle ertelendi.

AK PARTİLİ CEVİZOĞLU’NDAN TARTIŞMA YARATAN SÖZLER

Takımlar maçı oynamadan Türkiye’ye geri dönerken, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu‘nun katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar büyük tepki çekti. AK Partili milletvekili Hulki Cevizoğlu programda şunları söyledi; “Diplomatik skandala niye dönüştürüyorsunuz? Seçime giderken Türkiye’yi Atatürk üzerinden neden kutuplaştırmak istiyorsunuz? Atatürk tişörtünü Türkiye’de giysene arkadaş. Suudi Arabistan’da, Belçika’da, Avrupa’da, kutuplarda Atatürk tişörtü giyeceğim diye milleti ayağa kaldırmanın alemi var mı? Türkiye’de giysene Atatürk tişörtünü.”

“CUMHURİYET’İ SUUDİ ARABİSTAN’DA MI KURDUK BİZ?”

Süper Kupa maçının Türkiye’de oynanmamasını eleştiren Cevizoğlu, “100. yılında Süper Kupa finalini niye Samsun’da, İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da oynamıyorsun? Parası 100 milyon dolar, 60 milyon ya da 100 milyon TL her neyse… Niye orada oynuyorsun bunu, kim karar verdi? 100. yıl Türkiye’nin 100. yılı değil mi, Cumhuriyet’i Suudi Arabistan’da mı kurduk biz? Niye Türkiye’de 100. yıl maçını oynamıyorsun? Bu nasıl bir rezalettir” dedi.

“İKİ KULÜBÜN BAŞKANI İSTİFA ETSİN, GİTSİN”

Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarını diplomatik kriz çıkarmakla suçlayan Cevizoğlu, “Diplomatik ilişkilerimizi maç yüzünden, niye bu hale getiriyorsunuz, kim getiriyor? Kulüplerin iki başkanı mı hesap vermeli, federasyon mu hesap vermeli, kim ise hesap vermeli. İki tane büyük kulübün başkanı bu kadar büyük camiaya sahip insan yönetemiyor mu, istifa etsinler gitsinler. Sizin futbolunuz siyasi krize neden yol açıyor?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.