DOLAR 32,5874
EURO 34,8578
ALTIN 2.495,97
BIST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

AK Parti’den Libya’ya asker gönderme açıklaması

24.12.2019
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Libya ile yapılan mutabakat muhtırası ile ilgili konuşan Çelik, “Türkiye, Akdeniz’de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir” dedi. Libya’ya asker gönderme iddiasıyla ilgili de Çelik, “Milli çıkarların korunması için herhangi bir yerde Türkiye’ye karşı bir organizasyon kurulmak isteniyorsa Türkiye güçlerini kullanır” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları:

Milletimizin her kesimi Diyarbakır’daki annelerin yanındadır. Anne yüreğinin üstünde bir makam yoktur. Anneler evlatlarına kavuşmak için kararlı bir duruş gösteriyorlar.

Türkiye’ye bir DEAŞ saldırısı olduğu zaman, hemen haberi geçenler Türkiye’de PKK saldırısı olduğu zaman bu haberi atlamaya çalışırlar.

HDP il binası önünde gerçekleşen eylemini sürdüren annelere karşı duyarsızlık uluslararası basının, basın özgürlüğü eleştirilerinin gündeme geldiğini gösteriyor.

Terörün ortaya koyduğu vahşete karşı en anlamlı duruşlardan bir tanesidir.

Anne yüreğinin konuştuğu yerde herkes susar.

Diyarbakır’daki anneler de yürekleriyle konuşuyorlar.

Her türlü siyasi değerlendirmelerin üstünde bir meseledir.

Anne yüreğinden yana olup olmamak meselesidir. Sınavı kimlerin verdiği kimlerin bu sınav karşısında yanlış noktalara bir kere daha sürüklendiği görülmektedir.

Küresel Mülteci Forumu, Türkiye’nin tezlerini yerine getirilmesi açısından son derece önemlidir.

Bazı ülkelerde mültecilere gençlerin üniversite öğrencilerin çorba dağıtmak için kurduğu organizasyonlar suç sayılıyor.

LİBYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaları takip ediyoruz. Mutabakat son derece önemlidir. Türkiye’yi Akdeniz’e olta atamaz hale getirmeye çalışıyorlar.  Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hem de KKTC’nin haklarının korunacağı bir kere daha kabul edilmiştir. Birileri çıkıp orada iki tane güç var, orada güçlerden bir tanesi Hafter’in güçleri diyor. Kim meşru yönetim kabul ediliyorsa biz Türkiye olarak onunla anlaşma imzaladık. 

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin çıkarlarını hiçe sayarak fili durum oluşturmaya çalışanlara karşı Türkiye bir kere daha cevap vermiştir.

Karşımızda bu anlaşmayı eleştirmeye çalışan devletler var. Biz ise Türkiye’nin egemenlik çıkarları açısından bu meseleye yaklaşıyoruz.  Akdeniz’de geç kalındığı iddia edildi diyorlardı daha sonra çıkıp Türkiye’nin çok acele davrandığını söylüyorlar. 

Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin milli çıkarlarına bakıyoruz, hukuka uygundur.

Şimdi artık bu eleştirinin bile imkansız olduğu bir alan. Çünkü eleştiri dediğiniz şey belli bir dairenin içinde yer alırsınız. Bunların siyaseti GDO’lu. Açık ve aleni şekilde Türkiye’ye karşı bir organizasyon kuruluyorsa Türkiye sert güç unsurlarını kullanması gerekiyorsa kullanır.

Siz Türkiye düşmanı birisine ılımlı ve seküler diyerek destek veriyorlar.

ABD’NİN TÜRKİYE YAPTIRIMLARI

ABD yönetiminin tedbir alması gerekiyor. Müttefiklik ilişkimiz giderek kırgınlaşıyor. Müttefikler arasındaki ilişkisi birimiz hepimiz için hepimiz birimiz içindir. Yaptırım hasım devletlere karşı kullanılır. Yaptırımın esası hasım devletedir.

İDLİB

İdlib’deki durumu sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında uluslararası toplumlara uyarısını yaptı. Rejim ihlallerini sürdürdü. İdlib’deki son durumda Astana toplantısında gündeme geldi. Rejimin oradaki altyapıyı ve sivilleri hedef almasından güçlü bir şekilde kaygı duyuyoruz. Bundan sonra Türkiye bu mülteci akınını tek başına karşılayamaz. Türkiye’nin burada Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edilen güvenli bölge konusuna destek verilmezse mülteci meselesinin Türkiye’den çok Avrupa meselesi haline geleceğini ifade ediyoruz. Tekrar mülteci akımı olur Türkiye bunu nasıl olursa kaldırın demeyin. Uluslararası toplumun buna güçlü şekilde sahip çıkması gerekiyor. 

SORU  – CEVAP

CEMAL KAŞIKÇI

Kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu. Yargılama İstanbul’da yapılsın dedik. Kapalı bir yargılama süreci götürüldü. Biliyorsunuz önce 21 kişi tutuklandı ve 10 kişi serbest bırakıldı. 3 kişiye toplam 24 yıl hapis cezası verildi 5 kişiye de idam cezası verildi. Kararın gerekçesine baktığımız zaman tasarlayarak adam öldürme suçundan hüküm vermiyor anlık bir infal diyor.

Suudi Arabistan dost ve kardeş bir ülkedir. Fakat mesele şu bizim bir şey söylememiz gerekmiyor. BM’nin raporu önceden tasarlanmış bir cinayet diyor. BM tarafından hazırlanan raporu son derece önemsiyoruz, BM’deki ifadeleri karşılayan bir karar olmasını beklerdik. Kaşıkçı cinayetinin faillerini serbest bırakmaktan çok bütün dünya böyle algılıyor üstünü örtmeye çalışan bir karar.

LİBYA İLE ASKERİ ANLAŞMA

‘Orada ne işimiz var, Mehmetçiğimiz sınırları korusun’ diyorlar. Hala diyorlar ki biz sınırda duralım. Dünyadaki bütün egemen devletlere bakın milli çıkarlarını koruyacak yerde askeri varlık koyarlar. Tabii orada olacağız, dünyanın başka yerlerinde de olacağız. Bu milli çıkarlarımızı koruma meselimiz Akdeniz’de geçmiyor mu balkanlardan geçmiyor mu? Siyasi okuryazarlık meselesi kadar siyasi coğrafya meselesi gündeme geliyor.

KANAL İSTANBUL

Hükümet yetkisini milletten alıyor milletten aldığı yetkiyle icraat gerçekleşiyor. Kanal İstanbul ticari gemiler için alternatif bir su yolu olacaktır. Ama herhangi bir şekilde  Montrö anlaşmasıyla çelişen bir tarafın olduğunu söylemek doğru değil. 

MANSUR YAVAŞ  – SİNAN AYGÜN

Bu olayı sadece basından izliyoruz. Bu konuda kapsamlı açıklama yapması gereken CHP’dir. Gördüğümüz kadarıyla konu kapandı diye açıklama yapmışlar, ama bu tatmin etmez. Herhangi bir şekilde bizi ilgilendiren bir durum değil. Biz olayın dışındayız ve dışında kalacağız. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.