DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

AirPods’a yeni rakip: Huawei Freebuds 3

06.09.2019
A+
A-

Apple AirPods modeliyle kablosuz kulaklık pazarında önemli bir yerde duruyor. Tabii AirPods modelinin Android tarafında da bazı rakipleri var. Yeni Huawei Freebuds 3 özellikleri ile rakiplerin en güçlülerinden biri olmaya aday.

Huawei, IFA 2019 etkinliğinde ilk olarak Kirin 990 işlemcisini tanıttı. Dünyanın ilk 5G destekli amiral gemisi işlemcisi olarak tanımlanan işlemci ile birlikte yeni nesil kulaklık modeli de sahneye çıktı. Huawei Freebuds 3 özellikleri de böylece netleşti.

Kirin A1 çipinin kullanıldığı kulaklıkta Bluetooth 5.1 bağlantısı ve Bluetooth Low Energy 5.1 çipi yer alıyor. Bu yeni çip çift kanallı Bluetooth bağlantısı sunuyor. Bu sayede kulaklıklar yüzde 30 daha az gecikme süresi ve yüzde 50 daha az güç tüketimi özelliği kazanıyor. Huawei’nin işlemcisi sebebiyle, bu özellik yalnızca Huawei markalı telefonlarla kullanıldığında etkin olacak.

EMUI 10 ve üzerindeki sürümler kullanıldığında kulaklık ve telefon arasında 2.3 Mbps hızında veri aktarımı gerçekleştirilecek. Tabii bu durum da yalnızca Huawei markalı telefonlar için geçerli.

Geliştirilmiş 190ms gecikme süresi sunan kulaklık, Qi kablosuz şarj destekliyor. Her bir kulaklıkta 30 mAh‘lik batarya bulunuyor ve bu kulaklıkların bir tanesi tek şarjla 4saat kullanılabiliyor. Şarj kutusunun ise 20 saatlik kullanım süresi var. Ayrıca, hem şarj kutusu hem de kulaklıklar bir saat içinde şarj olabiliyor.

Kablosuz kulaklığın bir diğer önemli özelliği ise aktif gürültü önleme (ANC) özelliği. Bu sayede kullanıcı ortam gürültüsünden uzaklaşabiliyor. Her bir kulaklık 15dB’ye kadar gürültü engelleyebiliyor. Ayrıca, kulaklığın ucunda bir kemik algılayıcı bulunuyor. Bu sayede ses titreşimlerini yakalayan kulaklık, kullanıcının ne zaman konuştuğunu algılıyor.

Fiyat bilgisi açıklanmayan kulaklıklar önümüzdeki ay Avrupa’da satışa çıkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.