DOLAR 32,2570
EURO 34,8086
ALTIN 2.410,20
BIST 10.279,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

AirPods 3 için ilginç patent! İşte yeni özellik Apple AirPods 3 için hazırlıklara başlamış görünüyor. Ortaya çıkan patente göre yeni nesil AirPods ile…

28.08.2020
A+
A-

Aslında yeni nesil AirPods için nasıl bir isimlendirme seçildiği henüz belli değil. Analizler 2019 yılında çıkan AirPods 2’nin yeni versiyonun piyasaya çıkacağı görüşünde.  Tüm bu tartışmalara karşın, Apple tarafından alınan ilginç bir patent ortaya çıktı. Buna göre AirPods 3 için kuvvet sensörü yerine dokunmatik yüzey kullanılacak.

Apple kablosuz kulaklık modelinde, aramalara cevap verme, müzik atlama gibi özellikler arasında geçiş yapmak için kuvvet sensörü kullanılıyor. Kullanıcılar tarafından bu sensörü özelleştirmek de mümkün.

AirPods teknolojisi, iPhone’un pil ömrünü uzatabilir mi?

Yeni gelecek bir teknoloji ile iPhone’un pil ömrü uzayacak. Söz konusu teknoloji şu an için Apple’ın AirPods’unda kullanılıyor.

Ancak yeni patente bakılırsa, Apple çok daha kullanışlı olan dokunmatik yüzey kontrolüne geçmeyi planlıyor. Böylece kullanıcıların tek tıklama ya da farklı kaydırma hareketleri ile kullanımı özelleştirmesi mümkün olabilecek.

Tabii ki Apple’ın yılda binlerce patent aldığı ve bunların çoğunu hayata geçirmediği de unutulmamalı. Yine de dokunmatik kontrol AirPods 3 için kullanıcı deneyimini iyileştirebilecek potansiyelde. Yeni nesil AirPods için Bluetooth 5.0 gibi yeni nesil teknolojiler kullanılması  ve çok daha uzun bir pil ömrü ile piyasaya çıkması bekleniyor. Siz ne düşünüyorsunuz, bu ilginç patent gerçekten de hayata geçebilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.