DOLAR 32,5715
EURO 34,9803
ALTIN 2.418,92
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Aile Sağlığını Korumak İçin 7 Öneri

01.04.2020
A+
A-

Coronavirüsü salgınının yayılması önlemek için Toplum toplumun en temel yapı birimi olan aile sağlığını korumaktan geçmektedir. Alacağınız birkaç küçük ama etkili yöntem ile ailenizin sağlığını korumak sandığınızdan daha kolay.  Peki, aile sağlığını korumak için yapılması gerekenler nelerdir? İşte detaylar…

AİLE SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN 7 ÖNERİ

Kişisel Eşyalarınızı Ayırın

Evinizin içerisinde kullandığınız kişisel eşyaları ayrı kullanılması gerekir. Ülkemizde ortak kullanımın yaygın olduğu tırnak makası, havlu, tarak ve kulaklık gibi kişisel eşyaların ayrı kullanımı aile sağlığını korumak için oldukça önemlidir.

Sık Sık Evinizi Temizleyin

Vücudunuzun temizliğiniz kadar, yaşadığınız yerin temizliği de ailenizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Her gün veya en fazla iki günde bir kere olmak üzere evinizi tamamen temizleyin.

Yeterli ve Dengeli Beslenin

Yeterli ve dengeli beslenmek vücudunuzun direncini arttırır ve hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlar. Bu nedenle düzenli, yeterli ve sağlıklı gıdalar tüketerek ailenizin sağlığını koruyabilirsiniz. Buna ek olarak uyku düzeninize de dikkat etmeniz de oldukça önemlidir.

Vücut Temizliğini İhmal Etmeyin

Tüm aile fertlerinin sık sık duş alması, el ve yüz temizliğine dikkat etmesi ve düzenli olarak tırnaklarını kesmesi aile sağlığını koruyacak için önemlidir.

Fiziksel Etkinlikler Yapın

Ailenizin sağlığını korumanın bir diğer yolu da düzenli olarak spor yapmak veya çeşitli fiziksel aktivitelere katılmaktır. Böylelikle vücudunuzun direnciniz artıracak ve bağışıklık sisteminizi güçlendireceksiniz.

İçtiğiniz Suya Dikkat Edin

Tüketilen suyun yeterli pH değerine sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda evinize küçük maliyetlerle kurabileceğiniz arıtma sistemi ile ailenizin sağlığına katkıda bulunabilirsiniz.

Evsel Atıklardan Kurtulun

Aile sağlığını korumanın temel yöntemlerinden biri de evsel atıkların uzun süre bekletilmemesidir. Evsel atıklarınızın poşetini her gün değiştirip evinizin dışına çıkararak mikrop ve bakterilerin yayılmasını önleyebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüs Nedir? Korunmak İçin Neler Yapmalı?

Coronavirüs Nedir? Korunmak İçin Neler Yapmalı?

Coronavirüsten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Coronavirüsten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Coronavirüsten Korunmak Sanıldığından Daha Kolay!

Coronavirüsten Korunmak Sanıldığından Daha Kolay!

Virüslerden Korunmak İçin Klavye ve Farelerinizi Temizleyin!

Virüslerden Korunmak İçin Klavye ve Farelerinizi Temizleyin!

İLİşKİLİ GALERİLER WhatsApp Coronavirüs Nedeniyle İlk Kısıtlamasını Getirdi

WhatsApp Coronavirüs Nedeniyle İlk Kısıtlamasını Getirdi

Netanyahu'ya Tekrar Coronavirüs Testi Uygulanacak

Netanyahu’ya Tekrar Coronavirüs Testi Uygulanacak

Nazan Öncel’den Coronavirüs Açıklaması

Nazan Öncel’den Coronavirüs Açıklaması

Gamze Özçelik Coronavirüs Mağdurlarına Yardım Eli Uzattı

Gamze Özçelik Coronavirüs Mağdurlarına Yardım Eli Uzattı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.