DOLAR 32,4790
EURO 34,8597
ALTIN 2.440,36
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Ahmet Davutoğlu: “Beni kukla başbakan, topal ördek yerine getirmek istediler”

21.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak’ın haberine tarafından Pelikan bildirisine imza atanlar için “Çakallar” ifadesini kullanan Davutoğlu, “Çakallar alana girdiği vakit aslan onları muhatap almaz. Beni kukla Başbakan, topal ördek yerine getirmek istediler. Allah’tan diğer kimseden korkmam. Bu ülkenin hapishanelerinde Nazım Hikmet de, Necip Fazıl da yattı. Davutoğlu da yatar” açıklaması yaptı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in internet yayınına katılan Davutoğlu şunları söyledi:

FAZLA KARŞI ÇIKTIM

*12 Eylül 2015’te arkamdan kongre oyunlarıyla önüme MKYK listesi konuldu. Bir muhasebe yaptım. İki liste çıksa 1 Kasım seçimini alamayabilirdik. Onlar kongre oyunu yapıyor ben terörle mücadele ediyorum. Listeyi kabul ettim, kriz çıkmasın diye.

*Acilen olsa etmem. Cumhurbaşkanının, seçimi kazandıktan sonra arkamdan atak ile beni genel başkanlık ve Başbakanlıktan ayıracağını hiç düşünmedim.

*MKYK üyelerine de güvendim ama ben yurt dışındayken 47’si buna imza attı. 17 Nisan 2017 anayasa referandumunda da elimden geleni yaptım. Demokrasi zaafa uğrar, Cumhurbaşkanına fayda getirmez, yüzde 50+1’le koalisyona zorunlu bırakır dedim.

*17 sayfalık bir muhalefet şerhi verdim. Binali beyle de konuştum. O dönem tüm suçlar bana yüklendi. Ağzımdan tek bir defa ‘evet’ çıkmadı. Cumhurbaşkanının bana öfkesi, husumeti oradan geldi. Hemen olsa bu Tüzük dürüst değil derdim, Meclis’te oy vermezdim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.