Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı: İlkbaharda Ziyaretçi Akınına Hazır
Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda İlkbahar ziyaretleri için rehber niteliğinde, tarihi atmosfer, yol tarifi ve ziyaretçi akınına hazırlıklar bu içerikte.
Selçuklu Meydan Mezarlığı, UNESCO Geçici Listesi’nde yer alan Bitlis Ahlat’ın öne çıkan miraslarından biri olarak yeniden gündemde. Anadolu’nun Orhun Abideleri olarak bilinen ve 10 binden fazla mezar içeren bu 210 dönümlük alan, baharın gelişiyle ziyaretçi yoğunluğunu artırıyor. Buradaki mezar taşları üzerinde bulunan kabartmalar, motifler ve kitabeler geçmişe ışık tutarken, ziyaretçilere adeta zamanda yolculuk deneyimi sunuyor.
İstanbul’dan gelen ziyaretçilerden Muhammed Niyazi Dağ da bu kutsal mekânı yakından görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Dağ, “Türk tarihinin önemli bir parçası olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı görmek bize çok büyük bir keyif verdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar için de değerli bir durak,” ifadesini paylaşıyor. Bölgede Bitlis, Tatvan ve Van gibi illerin doğal ve tarihi güzelliklerini birlikte keşfetmeyi planladıklarını belirtiyor. Mezarlık taşlarındaki yazılar ve kabartmalar, tarih kayıtlarının burada adeta görünür kılındığı anlara tanıklık ediyor ve bu durum ziyareti daha da etkileyici kılıyor.
Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı, Haberler.com