Ağrı’da Prematüre Bebek Kalp Rahatsızlığıyla Ankara’ya Sevk Edildi
Ağrı’da prematüre bebek, kalp rahatsızlığı nedeniyle Ankara’ya sevk edildi. Uzman sağlık ekipleri, bebeğin sağlığı için en iyi tedaviyi sağlıyor.
Ağrı’da Doğan Prematüre Bebek, Kalp Damarı Problemiyle Ankara’ya Ulaştırıldı
Ağrı ilinde, 34 hafta doğum yapan ve 2 bin 240 gram ağırlığında olan bebek, yaşam mücadelesini sürdürebilmek adına ciddi bir sağlık operasyonuna ihtiyaç duydu. Doğum sonrası bebeğin kalbinde, genellikle kapatılması gereken ve damarların normal akışını sağlayan yapının açık kalması durumu (tıp dilinde patent ductus arteriosus) tespit edildi.
Hastalığın ilerlemesini önlemek ve bebeğin sağlıklı bir şekilde hayata tutunabilmesini sağlamak amacıyla, uzmanlar tarafından gelişmiş cerrahi müdahale yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekibi, bebeğin Ankara’ya sevki için hazırlıklarını tamamladı.
Ambulansla Ahmed-i Hani Havalimanına getirilen bebek, burada hazırlanan ambulans uçak ile güvenli bir biçimde Başkent Ankara‘daki Etlik Şehir Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Bu süreçte, havalimanı müdürü Fedal Durmuş ve sağlık personeli, sevkiyat sırasında ekiplere destek sağladı.
Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçak, zorlu koşullarda bile en yüksek güvenlik standartlarıyla bebeğin hayati tehlikesini minimalize ederek, Ankara’ya ulaştırdı. Bu önemli operasyon, küçük bebeğin yaşamını kurtarmak adına büyük bir özveriyle gerçekleştirildi.