DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Ağrı’da iki lise, YKS’de büyük başarı gösterdi

24.08.2023
A+
A-

Ağrı’da Merkez Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi ve Merkez Sosyal Bilimler Lisesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarıyla kentin gururu oldu.

Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi, kadrosu ve okul müdürü Abdullah Durmuş’un gayretleriyle Ağrı tarihinde eğitim alanında elde edilmiş en büyük başarılardan birine imza attı. Okuldan mezun olan 28 öğrenci tıp fakültesini kazanırken, onlarca öğrenci de eczacılık, diş hekimliği, mühendislik, hemşirelik ve öğretmenlik bölümlerine yerleşti.

Sosyal Bilimler Lisesi de okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencilerinin ortak çalışmasıyla YKS’de yüksek puanlar elde etti. Okul müdürü Adem Yıldız’ın girişimleriyle öğrencilerin eksik oldukları konularda birebir dersler verildi. Disiplinli ve yoğun bir çalışmanın neticesinde hukuk, öğretmenlik, hemşirelik ve psikoloji gibi güzide bölümlere yerleşen öğrenciler, okullarını ve kentlerini onurlandırdı. Sosyal Bilimler Lisesi’nden bu yıl hukuk bölümüne 15, öğretmenlik bölümlerine ise 21 öğrenci gönderildi.

Türkiye’nin en prestijli okullarından olan Ankara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültelerini kazanan öğrenciler hem Sosyal Bilimler Lisesi’nin hem de Ağrı’nın gurur kaynağı oldu.

Her iki okulun başarıları, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da takdir edildi.

Ağrı’da iki lise, YKS’de büyük başarı gösterdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.