DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisini Duyunca Bırakacaksınız!

16.06.2020
A+
A-

Sigara gibi tütün ürünlerinin ağız sağlığına olumsuz bir etki yarattığını cümbür cemaat biliyor. Bu sağlık durumu sorunlarından korunmak içinse yapılması gereken ilk şey sigarayı bırakmaktır. Sigara kullanımının niçin olduğu afiyet sorunlarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

DİŞLERİN SARARMASINA NEDEN OLUR

Sigara ve tütün ürünlerinde yer alan nikotin ve katranımsı maddeler dişlerin sararmasına neden olur. Bu renk değişimi sigaraya ne değin maruz kalındığına yan olarak değişebilir. Dişlerinizi sigaradaki kimyasallara maruz ele vermek diş minesinde değiştirilemeyen koruyucu tabakanın zayıflamasına, dişlerin alıngan ayla gelmesine ve lekelerin dişlerin derin tabakasına kadar ulaşmasına neden olur.

DİŞLERİN ÇÜRÜMESİNE NIÇIN OLUR

Tütün ürünlerinin içeriğinde bulunan kimyasallar dişin koruyucu minesini zayıflattığı için dişler bakterilere, asitlere ve öteki yıkıcı ajanlara karşı kuvvetsiz hale gelir. Savunma kalkanı zayıf düşen dişlerin çürümesi de daha kolay bir ayla kazanç.

DİŞ ETİ HASTALIKLARI

Sigara içmek kandaki oksijen seviyesinin azalmasına neden olur. Eksilen oksijen seviyesi ise bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olduğu gibi ağız içi enfeksiyonlarına karşı savunmasız hale gelmesine yol açar. Bu şekilde savunmasız kalan diş ve dişetlerinin sağlığı ise tehdit altındadır. Çalışmalar sigara içen kişilerin içmeyenlere oranla diş ve diş eti hastalıklarından etkilenme olasılığının iki kat daha pozitif olduğunu ortaya koymuştur.

AĞIZ KANSERLERİ

Sigara, pipo gibi tütün ürünlerinin yüksek oranda ağız kanserlerine sebep olduğu saptanmıştır. Tütün ürünlerin içindeki 7000 den fazla kimyasal maddelerin kansere sebep olduğu bilinmektedir.

DİŞ HASSASİYETİ

Sigara içen şahısların diş minesi zayıfladığı için kolaylıkla hasara uğrar. Hasara uğrayan diş minesi ise sıcağa ve soğuğa aleyhinde hassasiyet göstermeye başlar.

Sigara kullanan kişilere özgü diş macunları ve ağız gargaraları vardır. Ama bunlar sigaranın verdiği hasara karşısında nerdeyse etkisizdirler. Sigara ve tütün kullanan şahısların ağız sağlıklarıyla yakından ilgilenmek için ahenkli olarak diş hekimini ziyaret etmeleri gerekir.

İLİşKİLİ HABERLER Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Diş Taşlarını Yok Etmenin Doğal Yolları

Diş Taşlarını Değil Etmenin Doğal Yolları

Diş Macununu Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Diş Macununu Seçerken Bunlara Uyarı Edin

Kanserli Hasta Diş Çektirebilir Mi?

Kanserli Hasta Diş Çektirebilir Mi?

İLİşKİLİ GALERİLER Dişlerinizi Güvenle Göstermenize Yardımcı Olacak 7 Yiyecek

Dişlerinizi Güvenle Göstermenize Muavin Olacak 7 Yiyecek

Sağlıklı Dişler İçin Yapmayı Bırakmanız Gereken Şeyler

Dinç Dişler İçin Yapmayı Bırakmanız Gereken Şeyler

Dişleri Koruyun! Erkeklerin Üreme Şansını Arttırma Yolları

Dişleri Koruyun! Erkeklerin Üreme Şansını Arttırma Yolları

Bakımsız Dişler Bu Rahatsızlıklara Neden Oluyor!

Ihmal Edilmiş Dişler Bu Rahatsızlıklara Niçin Oluyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.