DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Ağız İçi Yarasına Ne İyi Kazanç?

09.06.2020
A+
A-

Ağız içi yarasına ne iyi gelir? Son derece sık bir şekilde karşımıza çıkan ağız içi yaraları, çoğunlukla çok uzun bir vakit boyunca ilgili alanda kalmaz. Ama aralarında inatçı olanlar da vardır. Aft olarak da aşina bu yaraların nasıl geçeceğini yazımızda bulabilirsiniz.

Ağız İçi Yara Nedir?

Ağız içi bere keza yiyeceklerin ayrıca de içeceklerin belirlenmiş bir süre bulunmuş olduğu ağız için mukoza kısmında görülen değişik lezyonlardır. Bunların tam olarak nerede çıktığı konusunda bir kesinlik yoktur. Yani ilk önce iç dudak elde etmek üzere her tarafta görülmesi mümkündür. Özelikle iç yanak alanında çok sık kendisini muhakkak eder. Bazen oval olacağı gibi ara sıra ise daha karmaşık şekillere sahiptir. Her ne olursa olsun can sıkıcı bir durumdur. Bundan dolayı tedavi yollarını mükemmel bilmek gerekir.

Ağız İçi Yara Neden Ortaya Çıkar?

Ağız için yaraların ortaya çıkmasının nedenleri içinde bağışıklık sisteminin güçsüz olması ilk sırada yer alır. Vitamin eksikliği de bu durumun sebeplerindendir. Bunun yanı sıra bilhassa fazla stresli olunan anlarda ağız yarası görülür. Nadir de olsa bu koşul, ağız kanserinin de nedenleri içinde yer alır.

Ağız İçi Yaralara Ne İyi Kazanç?

Ağız içi yarasına ne iyi gelir sorusunun işte yanıtı;

Bunun için genelde bitkisel kökenli olan birtakım ürünlerin kullanımı her daim öğüt edilir. Dut şurubu bunların başında gelir. İlk olarak bunu bir kaba dökün. sonra pamuğu içine batırın. Derhal ardından yaranın üstüne sürmek yeterlidir. Bu şekilde bilhassa iyileşme süresi fazla daha kısa bir ışık halkası kazanç. Ağız içi yarasına çözüm arayanlara önerebileceğimiz bir diğer şey ise karanfildir. Son derece güzel olan bir kokusu vardır. Bunun yanı sıra ağrılı olan yaranın bu durumuna son verir. Bunu hafifletir. aynı zamanda antibakteriyel bir özelliği de vardır. Kullanımı fazla basittir. Alışılmış bir şekilde çiğnemek yeterlidir. Günde birkaç defa olacak şekilde bunu yapın. Günlük hayat içinde en çok kullanılan ürünlerin başında gelen limon, bununla birlikte ağız içi yaralarının iyileştirilmesi için de tercih edilir. Bunu harcamak fazla akla yatkın olacaktır. Maydanoz çiğnemek, ağız için yaralarıyla mücadele hususunda son derece etkin bir yöntem olarak uyarı çekmekte. Bunun miktarını iyi hazırlamak gerekli. İçeriğinde yer alan demir bir uçtan bir uca yaranın iyileşmesi epeyce süratli olacaktır. Bu koşul şüphesiz büyük bir fayda olarak uyarı çekiyor. Ağız içi yaralarını giderebilmek için en tanıdık yollardan birisi olan tuzlu su kullanımından da söz etmek lazım. Bunun öteki adı gargara olarak bilinir. İlk olarak bir bardak su içine tuz koyulur. daha sonra bu karıştırılır. Arkasından da gargara suretiyle işlem uygulanır.

Ağız içi yarasına ne iyi gelir sorusunun yanıtı bu şekildedir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.