Afyonkarahisar’da Tarihi Eser Operasyonu: Roma Dönemine Ait Heykel Ele Geçirildi
Afyonkarahisar’da yapılan tarihi eser operasyonunda Roma dönemine ait heykel ele geçirildi. Detaylar ve gelişmeler için hemen tıklayın.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen yaklaşık 1.5 metre uzunluğundaki heykeli elinde bulunduran iki şahsı suçüstü yakaladı. Bu sayede tarihi eser kaçakçılığına ciddi bir darbe vuruldu.
Olayla ilgili edinilen bilgilere göre, jandarma ekipleri, M.K. ve İ.K. isimli şahısların ellerinde bulunan tarihi eserleri satmak amacıyla hazırlık yaptığı ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, söz konusu şahısların Sülümenli beldesindeki adreslerini takibe aldı ve planlı bir operasyon gerçekleştirdi.
Baskın sırasında yapılan aramalarda, Roma Dönemi dönemine ait olduğu değerlendirilen ve yaklaşık 155 cm uzunluğunda, başsız ve bir ayağı olmayan kadın heykeli ele geçirildi. Eserin özgünlüğü ve tarihi değeri uzmanlar tarafından incelenmek üzere muhafaza altına alındı.
Olayın ardından, şüpheliler gözaltına alınmış ve soruşturma devam etmektedir. Bu operasyon, tarihi eserlerin kaçak yollarla el değiştirmesini engellemeye yönelik önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.
Gelişmeler ve Gelecek Adımlar
Ele geçirilen heykelin detaylı analizi ve kimlik tespiti ile ilgili çalışmalar sürerken, jandarma yetkilileri, tarihi ve kültürel değerlerin korunması adına çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Başarılı operasyonlar sayesinde, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadelede önemli kazanımlar elde edilmektedir.