DOLAR 32,2580
EURO 34,7710
ALTIN 2.439,11
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Affetmek neden bu kadar zor? Neden affetmelisin?

24.09.2020
A+
A-

Yulaf ezmesi + bal + limon suyu ABONE OL

Yulaf ezmesi + bal + limon suyu

Malzemeler: 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi. 2 yemek kaşığı bal. 2 yemek kaşığı limon suyu. Yulaf ezmesi, kaşıntı ve tahriş gibi birçok cilt rahatsızlığına iyi gelir. Bal ve limon suyu ile karıştırıldığında tüylerin alınmasına da yardımcı olur.

Tüm bu malzemeleri karıştırıp bir macun haline getirmeniz, tüylü bölgeye sürmeniz ve 15 dakika orada bırakmanız gerekecek. Yaklaşık bir ay sonra sonuçları görmeye başlayacaksınız.

2. Şeker + su + limon suyu

2. Şeker + su + limon suyu

Malzemeler: 1 su bardağı şeker. 1/4 su bardağı limon suyu. 1/4 su bardağı su. Yaygın olarak “şekerleme” olarak bilinen bu teknik, saç büyümesini azaltma kabiliyeti nedeniyle popülerdir.

Karışımı ocağa koyun ve yavaş yavaş kaynatın. Karıştırın ve karışımın yanmadığından veya tencereye yapışmadığından emin olun. Kullanmadan önce karışımın soğumasını bekleyin.

Şekerleme macununu cildinize uygulayın ve kılları kökünden çıkarmak için hafifçe vurarak cildinizi kaplayın. Bu karışımı yüz dahil vücudunuzun birçok bölgesinde kullanabilirsiniz. İşlemi 4 ila 6 haftada bir tekrarlamanız önerilir.

3. Papaya + süt

3. Papaya + süt

Malzemeler: ½ fincan papaya posası, 1 yemek kaşığı süt. Papaya, saç köklerini genişletebilen ve saçların doğal olarak dökülmesini sağlayan bir enzim olan papain içerir. Ayrıca sütteki laktik asit epiderminizi (cildin dış tabakası) uzaklaştırarak size daha pürüzsüz, daha parlak bir cilt bırakır.

Kalın bir macun elde etmek için papayayı sütle karıştırın ve ardından yüzünüze uygulayın. Cildinize masaj yapın, yaklaşık 15 dakika bekletin ve sonra durulayın. İşlemi haftada bir tekrarlayın.

4. Yumurta + şeker + mısır unu

4. Yumurta + şeker + mısır unu

Malzemeler: 1 yumurta. 1 yemek kaşığı şeker. ½ yemek kaşığı mısır unu. Bu malzemeleri bir kasede karıştırırsanız, epilasyon için etkili bir soyulan maske oluşturabilirsiniz.

Yumurta akı cilt tonunuzu iyileştireceği ve yüzünüzde epilasyon sürecine yardımcı olan ince bir film oluşturacağı için burada çok önemlidir.

5. Nane çayı

5. Nane çayı

Malzemeler: 1 su bardağı su. 1 tatlı kaşığı kuru nane. 4 veya 5 taze nane yaprağı (isteğe bağlı). Nane çayının antiandrojenik bir element olarak etkili olduğu kanıtlanmıştır ve bu, istenmeyen yüz kıllarının giderilmesine tamamen yardımcı olabileceği anlamına gelmektedir.

Bu çayı günde iki kez içerseniz hormonlarınızı dengeleyebilir ve istenmeyen tüylerin uzamasını azaltabilirsiniz.

6. Arpa + misket limonu suyu + süt

6. Arpa + misket limonu suyu + süt

Malzemeler: 3 yemek kaşığı arpa tozu. 2 yemek kaşığı limon suyu. 3 yemek kaşığı süt. Misket limonu suyu cildinizin gözeneklerini sıkılaştırırken, arpa cildi pul pul dökerek istenmeyen yüz kıllarının büyümesini yavaşlatır ve aynı zamanda cildi yumuşatır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.