DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Affetmek neden bu kadar zor? Neden affetmelisin?

21.09.2020
A+
A-

Çay ABONE OL

Çay

Bu biraz tuhaf gelebilir ancak bir daha ki sefere kendinize güzel bir fincan çay yapmak için su kaynatırsanız; saçınız için de bir fincan ayırın!

Çay, kafein sayesinde vücudunuzda kan akışını hızlandırır, cildin nemlenmesini ve oksijen iletimini sağlar. Tüm bu etkiler doğrudan saç uzamasını sağlar, saç yapısını iyileştirir ve saç dökülmesini önler!

Karbonat

Karbonat

İlk başta, bu ipucunu biraz rahatsız edici bulabilirsiniz. Saçınızda karbonatın ne işi var, öyle değil mi? Kabartma tozu aslında doğal bir eksfoliyandır. Bu da saç diplerinizde biriken ölü deri hücrelerini ve kiri temizleyebileceği, fazla yağı azaltabileceği ve kafa derinizin kireç ve kaşıntıdan kurtulmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir.

1 su bardağı su için 1 yemek kaşığı karbonat kullanın. Şişeye dökün ve toz eriyene kadar çalkalayın. Karışımı ıslak saçınıza sıkın ve köklerinden başlayarak ovalayın.

Elma sirkesi

Elma sirkesi

Elma sirkesinin asitli yapısı, genellikle saç dökülmesine neden olan maya oluşumunu önler. Aynı zamanda parlaklığı, gücü ve pürüzsüzlüğü desteklemek için temel mineraller ve vitaminler sağlar, saç renginin korunmasına yardımcı olur ve saçın pH dengesini ayarlar.

Bir çorba kaşığı elma sirkesini bir bardak suyla bir şişede karıştırın ve sallayın. Yıkadıktan sonra saçınıza dökün ve ardından iyice durulayın.

Yumurta sarısı

Yumurta sarısı

Yumurtalar, saçınız boyunca kiri çıkaran bir yüzey aktif madde görevi görür. Kuru saçlar için saç kremi olarak da kullanılabilir.

Duşa girin ve 1 yumurtayı ıslak saçınıza dökün. 1-3 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın.

Aloe vera

Aloe vera

Saç derinizde ne kadar bakteri ve mantar yaşadığını biliyor musunuz? Neyse ki bizim için aloe veranın yapısında pek çok anti-bakteriyel özellik var. Aloe vera jelini saç derisinden uçlara kadar masaj yaparak uygulayın. Saçınızı geniş dişli bir tarakla fırçalayın. Bu doğal maskeyi 30 dakika kadar saçınızda bekletin, ardından durulayın.

Limon suyu

Limon suyu

Limon şampuanın en ucuz ve en kolay bulunan alternatiflerinden biridir. Limonun içindeki sitrik asit anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir ve pH ayarlayıcısı sayesinde özellikle kepeklenmemiş saçlar için harika bir temizleyicidir. Aynı zamanda doğal bir hafifletici olarak da kullanılabilir.

1 çorba kaşığı limon suyunu 2 bardak suya sıkıp çalkalayın. Karışımı saçınıza dökün, 2-3 dakika masaj yapın ve sonra yıkayın.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, doğal güzellik ürünleri arasında en popülerlerinden bir tanesidir. Vitaminlerle doludur, saç uzamasını uyarır, saç kuruluğunu önler ve sizi olumsuz çevresel etkilerden korur. Aynı zamanda saç dökülmesini önler ve kepek tedavisinde faydalıdır.

Geceleri kuru saçınıza hindistan cevizi yağı sürün, ardından bir havluyla sarın ve 20-30 dakika bekletin.

Zeytinyağı

Zeytinyağı

Besin maddeleri açısından zengin olan zeytinyağı, harika bir doğal nemlendirici görevi görerek saçı yumuşak, esnek ve sağlıklı hale getirir.

Yağ, saçın dış katmanlarını yatıştırarak kendine özgü parlaklığını verir. İşlenmiş, kalın, kuru saçlar ve kırık uçlar için oldukça faydalıdır. Saçlarınıza, saç uzunluğunuza uygun miktarda zeytinyağı sürün, ardından durulayın.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı bakterilerle savaşan ve iltihabı iyileştiren bir başka yağdır. Yüzyıllardır kepek de dahil olmak üzere cilt sorunlarının giderilmesinde kullanılmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.