DOLAR 32,2820
EURO 34,5734
ALTIN 2.413,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

AFAD 11 yılda 10 kampanya açtı

19.08.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün haberine göre halen devam eden 10 yardım kampanyasından 8’i yabancı ülke vatandaşları için açıldı. Sel ve depremden zarar görenler için açılan kampanyalar birlikte yürütülüyor.

AFAD, Filistin için ayrı bir kampanyayı devam ettiriyor. Bu amaçla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ihalesi yapılıp AFAD’a teslim edilecek 26 bin ton un Filistin’e gönderilecek. 26 kiloluk çuvallar halinde gönderilmesi planlanan un ihalesine katılmak için başvurular bugün başladı ve 26 Ağustos’ta son bulacak.

KAMPANYALAR SÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığı emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, AFAD’ın 2012 yılında Suriye’den Türkiye’ye gelenler için açtığı kampanya gibi daha sonra açılanların da halen devam ettiğini söyledi. AFAD’ın yardım kampanyalarıyla ilgili görevi şöyle açıklanıyor:

“Afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetlerin ülke düzeyinde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve olayların meydana gelmesinden önce hazırlık ve risk azaltma, olay sırasında yapılacak müdahale ve olay sonrasında gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmalarını yürüten kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması, yurt içinde ve yurt dışında insani yardım operasyonlarının yapılması ve koordine edilmesi ile bu konularda politika önerilerinin geliştirilmesi ve uygulanması.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.