DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Adrese teslim ihalede yüzde 1276 zam!

03.10.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre eski firma, 1 milyon bandrolü 23 bin liraya satarken, AKP’ye yakın iş insanının kurduğu DNS firması 29 Eylül’de aynı miktar bandrol basımı için 316 bin 546 lira istedi.

Bandrol basımında yerli ve milli yapılması amacıyla başlatılan operasyonda adrese teslim ihaleler ve avantajlar nedeniyle sektörde büyük tartışma başlamıştı. Türkiye’de tütün ve alkollü ürünlere yapıştırılan bandrolleri yaklaşık 12 yıldır ihaleleri kazanan Sicpa isimli yabancı bir firma üretiyordu.

Ancak ekonomi yönetimi bandrollerin yerli ve milli olması için görevi Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne verip ihaleleri iptal etti. Böylece görev kamuya geçmişti.

YENİ KURULAN FİRMAYA VERİLDİ

Yeni bandrollerin devletin üretmesini beklerken çıkarılan düzenleme ile önce Darphane Matbaası Kamu İhale Kanunu dışına çıkarıldı, ardından da işi 3’üncü firmalara yaptırma yetkisi verildi. Bu yetkinin ardından mayıs ayında DNS isimli bir firma kuruldu. Bandrol işi de bu firmaya verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.