DOLAR 32,4486
EURO 34,4911
ALTIN 2.474,65
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Adnan Polat’tan 24 milyonluk vurgunla ilgili açıklama

21.05.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nin haberine tarafından meşhur meslek insanı Adnan Polat, Arnavutluk’ta dolandırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na kabahat duyurusunda bulunan Polat Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Air Albania Hava Yolu şirketi ortağı Sinan İdrizi’nin petrol şirketi alma vaadiyle kendisinden para istediğini, sözleşmenin gereğinin yerine getirilmediğini belirterek şikâyetçi oldu.

Adnan Polat cephesinden de dolandırıcılık olayıyla ilgili yorumlama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Bugün basına yansıyan haberlere istinaden, kamuoyunu bilgilendirmek üzere, bir yorumlama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bilindiği üzere bir iş insanı vasfıyla, sermayedarı olduğum şirketler ve şahsım olarak; gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında çoğu sektörde yatırımlar yapmaktayım. Bu kapsam içerisinde Doğu Avrupa ülkelerinde de faaliyetlerim olduğu kamuoyu göre bilinmektedir.

Haberlere konu olan durum, yukarıda bahsedildiği üzere; şahsım tarafından ülkeme yardımsever olacağını düşündüğüm bir yatırımın hayata geçirilmesi esnasında gerçekleşmiştir. Sinan İdrizi isimli şahıs ile habere konu GFI Albania S.H.P.K. şirketinin satın alınması için görüşmeler yapılmış akabinde Arnavutluk Başbakanı Edi RAMA’nın da oluruyla adımlar atılmış ve sonuç olarak bahsi geçen hadise gerçekleşmiştir. Lüzum ahlak, gerek meslek ahlakı gerekse sözleşmesel tüm yükümlülükler tarafımca yerine getirilmiş olmasına rağmen Sinan İdrizi isimli şahıs bu yükümlülüklerin hiçbirini yerine getirmemiştir. Bugüne kadar, arkadaş kardeş müttefik Arnavutluk-Türkiye ilişkilerinin hasar görmemesi namına konunun çözülmesini sabırla bekledik. Ama tüm meslek hayatım her tarafında ilk önce karşılaştığım bu durum karşı Yüce Türk Adaletine konuyu intikal ettirmeye karar verdim.

Bunu da tüm şeffaflığı ve samimiyetimle kamuoyu ile paylaşmak isterim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.