DOLAR 32,5913
EURO 34,8085
ALTIN 2.496,76
BIST 9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Adı Pandora Belgeleri’nde anılan Reha Muhtar’dan açıklama

10.10.2021
A+
A-

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun (ICIJ) paylaştığı ve 117 ülkeden 600’den fazla gazetecinin incelediği 11 milyon 900 bini aşkın belge, dünya elitlerinin gizli offshore sırlarını ortaya çıkardı. 

Türkiye’den bir çok kişinin yer aldığı belgelerde, dikkat çeken isimlerden biri de Reha Muhtar oldu. Belgelere göre Muhtar, Trident Trust üzerinden Black’s Group Holdings Limited isimli offshore şirketin sahibi. 

İLK KEZ KONUŞTU

İsminin Pandora Belgeleri’nde yer alması sonrası Muhtar, Oda TV’ye konuştu.

“Hiçbir yerde tek kuruşluk hesabım yok” diyen Muhtar, “Türkiye dışında tek bir kuruşum yok, şirketim yok, hiçbir şeyim yok. Her şeyim Türkiye’de. Yurt dışında 1 dolarlık bile hesabım yok. Ne Londra’da ne ABD’de bir hesabım bulunmuyor” dedi.

Yalnızca Türkiye’deki bir bankanın Paris şubesinde 3 bin eurosunun bulunduğunu belirten Muhtar, “3 bin Euro’luk cari hesap dışında, yani Türkiye’deki bankanın Paris şubesinde 3 bin Euro’luk hesap dışında bir şeyim yok. 15 sene önce var olan hesaplarımı Türkiye’ye getirdim, kapattım” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.