DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Adana’daki Jakaranda Ağaçları: Şehrin Mor Rüyası ve Şehrin Temizlik Endişesi

Adana’daki jakaranda ağaçlarının mor rüyasıyla şehrin güzelliğini betimlerken, temizliği ve çevre sorunlarını da özetleyen kısa rehber niteliğinde bir içerik.

07.06.2026
A+
A-

Adana’nın ısınan havası, şehir merkezindeki jakaranda ağaçlarını canlandırdı ve onları mor-lila tonlarıyla önüme serdi. Parklar, bulvarlar ve yürüyüş yolları, bu çiçekler sayesinde adeta renk cümbüşüne dönüştü. Özellikle fotoğraf meraklıları için bu manzara büyüleyici bir kare fırsatı sunuyor.

Sezai Şenöz adlı bir vatandaş, ağaçların görsel olarak çok etkileyici olduğunu ancak yaprakların dökmesini ve temizliğin yapılmamasını dile getirdi: “Görüntü gerçekten güzel, ama temizlik yapılmıyor. Akşamları yürüyüş yapıyoruz ve kokusu bize doyumsuz bir deneyim yaşatıyor.” Kendisi, bu güzel görüntünün korunması adına süpürülmesinin de önemli olduğunu belirtti.

Metin Keten ve Mithat Gezmen ise ağaçlarla kaplı yolların estetik etkisini överek, bu manzaranın şehre kattığı güzelliğe vurgu yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.