DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3.091,70
BIST 9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Açık
İstanbul
11°C
Açık
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 12°C
Çar 12°C

Adana’da Kömür Sobasından Sızan Karbonmonoksit Gazı İki Can Aldı

Adana’da bir evde meydana gelen karbonmonoksit gazı sızıntısı, iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kömür sobası kullanımıyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları önem kazanıyor. Karbonmonoksit zehirlenmesine karşı dikkatli olun.

12.01.2025
A+
A-

Adana’da Kömür Sobasından Sızan Karbonmonoksit Gazı İki Can Aldı!

Adana’nın Seyhan ilçesinde meydana gelen trajik bir olayda, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazı, 68 yaşındaki Ömer Faruk Koçak ve 64 yaşındaki eşi Semiha Koçak‘ın hayatına mal oldu. Aile üyeleri, soba borusundaki tıkanıklığı temizlemeyi erteledikleri için bu felakete maruz kaldı.

Aile Yasa Boğuldu

Olay, sabah saatlerinde gerçekleşti. Soner Koçak, uyandırmak için oturma odasına gittiğinde anne ve babasını hareketsiz halde buldu. Hemen durumu fark eden Soner Koçak, 112 Acil ekiplerini aramakta gecikmedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, talihsiz çiftin hayatını kaybettiğini belirledi.

“Sobayı Yarın Temizlerim” Demiş

Yapılan incelemelerde, çiftin sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlendiği tespit edildi. Olaydan bir gün önce Ömer Faruk Koçak‘ın, soba borusunun tıkalı olduğunu fark ederek eşine “Soba borusunu yarın temizlerim” dediği öğrenildi. Bu sözler, maalesef hayatlarının sonunu getirecek bir ihmalin belirtisi oldu.

Hayatı Karartan Gaz

Karbonmonoksit gazı, özellikle kış aylarında yetersiz havalandırma ve hatalı soba kullanımı nedeniyle birçok can kaybına neden olmaya devam ediyor. Uzmanlar, insanların bu gazın tehlikelerini göz ardı etmemeleri gerektiğini vurguluyor. Soba borularının düzenli olarak temizlenmesi ve havalandırmanın sağlanması, bu tür felaketlerin önüne geçmek için son derece önemlidir. Bu olay, dikkatli olunması gerektiğinin bir kez daha altını çizmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.