DOLAR 32,4538
EURO 34,8130
ALTIN 2.412,72
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde İnfaz koruma memuru yetiştirecek bir bölüm açacağız”

09.09.2023
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde İnfaz ve Güvenlik Bölümünün açılması için Yükseköğretim Kuruluna öneride bulunacaklarını söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ziyaretlerde bulunmak ve bir dizi programa katılmak için Çankırı’ya geldi. Çankırı’daki ziyaretlerinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya katılan Tunç, Çankırı Karatekin Üniversitesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan tunç, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde infaz koruma memuru yetişmesi için, İnfaz ve Güvenlik Bölümünün açılmasını Yükseköğretim Kurulu’na önereceklerini ifade ederek, “Kurşunlu Adalet Yüksek Okulumuz var. Geçen sene itibariyle mezunlarını verdi. Orada Hukuk Büro Yönetimi Bölümü var. İnfaz ve Güvenlik Bölümünün açılmasını inşallah Yükseköğretim Kurulu başkanımıza önereceğiz. Adalet Yüksek Okulu bünyesinde aynı zamanda infaz koruma memuru yetiştirecek bir bölümü de açacağız. Buradan mezun olanalar öncelikli olarak Adalet Bakanlığımızın ceza infaz kurumlarında sınavları geçtikleri takdirde değerlendirilmiş olacaklar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.