DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başörtüsü mesajı

20.10.2022
A+
A-

İşte Bakan Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları:

“CHP’NİN BAŞÖRTÜSÜ GÜNDEMİ SEÇİM İÇİN”

Başörtüsü yasası ile geçmişte çok ciddi bedeller ödemiş bir ülke diyen Bakan Bozdağ, “Başörtüsü kadınlarımızın vaktiyle Türkiye’nin yaşadığı çok önemli sorunlardan biriydi. Zamanında başörtüsü yasasını kaldırmak için attığımız adımlarda AK Parti’ye kapatma davası açıldı. CHP’nin başörtüsü hamlesini siyasi bir hamle olarak görüyorum. Kılıçdaroğlu yaklaşan seçimlerin tesiriyle, eğer 2023’te seçim olmasaydı, 50+1 seçilmek için gerekli ve zaruri olmasaydı ne Kılıçdaroğlu böyle bir adımı atmayı aklına getirirdi ne de atardı. CHP’nin kendi gibi düşünmeyenlerin oyuna ihtiyacı var.” ifadelerinde bulundu.

“SAMİMİ DEĞİL, HESAP ÇOK AÇIK ORTADA”

CHP’nin başörtüsü hamlesi ve helalleşmeyi gündeme getirmesinin seçime yönelik olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de herkes böyle bir sorunun varlığını bile unutmuş hatta bazı başörtülü sorunu CHP’nin çözdüğünü zannedecek kadar unutulmuş, gündemden düşmüş. Başörtüsü zulmünün failine, ‘Sorunu çözdünüz’ diyenlere rastladık.

Eğer 50+1 olmasaydı ne helalleşme kavramını gündeme getirirlerdi ne diğer partilerle aynı masada oturmayı sindirebilirlerdi. Samimi değil, hesap çok açık ortada bu hesabı görmek için uzağa gitmeye gerek yok. CHP’nin bugüne kadar yaptıkları ortada.”

“CHP DE TEKLİFİNDE SAMİMİYSE DESTEK VERİR”

Başörtüsü teklifindeki düzenlemenin önemizdeki hafta olacağını söyleyen Bakan Bozdağ, “CHP de teklifinde samimiyse destek verir” diyerek ekledi:

“Anayasa uzmanları ve siyasileri bir araya getirerek çalıştık ve şu noktaya geldik; Anayasa’nın ve insan haklarına ilişkin sözleşmelerin teminatı altında olmasına rağmen uygulamada sorun olduğunu ve bunun doğru yerinin 24. Madde olduğu şeklinde kanaat hasıl oldu.

“BAŞI AÇIK VEYA ÖRTÜLÜ OLSUN HEPSİ TEMİNAT ALTINA ALINACAK”

Yasakçı zihniyete yol gösteren değil, hürriyeti teminat altına alan formüller içerecek. Başı açık veya örtülü olsun fark etmez kadınlarımızın hepsi bu milletin asil evlatlarıdır hepsinin hukukunu korumak bizim vazifemizdir.

Bunu Türkiye’nin gündemine yeniden sorun olarak dönmesini istemiyorsa o zaman sözünde duracak gelecek buna destek verecek. CHP teklifinde samimiyse ‘Evet’ verecek ve ülkemizin gündemine döndürülmemek üzere bu konuyu tarihe havale edeceğiz.”

“MADEN FACİASINDAKİ 6 DAKİKALIK KAYBI BİLİRKİŞİ RAPORU ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Bartın Amasra’da meydana gelen 41 maden işçisinin hayatını kaybettiği facia ile ilgili “Bilir kişi heyeti çalışma yürütüyor” dedi. Bozdağ, “Süreçle ilgili adli soruşturma başlatıldı hem idari yönden konu araştırılıyor hem de Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldı Hakimler ve Savcılar Kurulu soruşturmanın etkin yürütülmesi maksadıyla kıdemli Savcı yetkilendirmesi yaptı.

Şu ana kadar savcılık burayla alakalı bir bilir kişi heyeti görevlendirdi. Bilir kişiler önceki gün bir çalışma yaptılar dün de akşama kadar çalışma yaptılar. Ön rapor hazırlığı devam ediyor, bilir kişiler bunların hepsini raporlarına dökeceklerdir.

Sadece o vardiyada olanlar değil o vardiyadan önce olanların da ifadeleri alınacak. 6 dakika ile ilgili inceleme yapılıyor, orada bir kayıp var ve bunun neden kaynaklandığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkacaktır.”

Bakan Bozdağ cenazede Kur’an-ı Kerim okuması ile ilgili gelen yorumlara yanıt verdi:

“Pek çok cenazede Kur’an-ı Kerim okumuş birisiyim, okumadığım çok cenazede var. Böylesi büyük bir olayda şehidimizin de gençliği nedeniyle etkilendim. Hocalarımız Kur’an okudular ben de ilave okudum. Bunun ayıplanacak, kınanacak bir yönü yok.”

“AİLE YAPIMIZI KORUMAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KORUMAK DEMEKTİR”

“Bir toplumun, devletin güçlü olması için ailenin güçlü olması lazım. Batıda pek çok ülke aile nedeniyle uğradığı sıkıntılar yüzünden anayasalarında değişiklikler yaptılar. Türkiye’de de aile yapımızı korumak demek Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak demektir.

Ailenin korunması, devletin kurum ve kuruluşlarına verilmiş ortak bir görevdir. Anayasa’da bu konuda bir düzenleme yok ‘Aile Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır’ diyor hüküm biz bunun yanına yeni bir ifade daha koyuyoruz.

“TÜRK AİLE YAPISINI BOZACAK HER TÜRLÜ ŞEYİN KARŞISINDAYIZ”

Türk Ceza Kanunu’ndan kişilerin yaşam tarzlarına müdahale etmek suçtur, 2014’te bunu AK Parti suç yaptı. 20 yıldır ülkeyi yönetiyoruz kimin yaşam tarzına müdahale etmişiz? İlk defa yaşam tarzını değiştirmeyi suç sayan iktidar biziz.”

AK Parti’nin getirdiği düzenlemeye CHP’nin evet diyeceğini düşündüğünü söylen Bozdağ, “Türk aile yapısını bozacak her türlü şeyin karşısında olduk, bundan sonra da oluruz. Türk aile yapısının dağılmasını sağlayacak her şeyle biz mücadele ederiz. Ailenin temeline dinamit koyacak yaklaşım her zaman karşısında bizi bulacaktır. Bizim getirdiğimiz düzenlemeye Yozgat’taki CHP’lilerin hiçbirinin ‘Hayır’ diyeceğini düşünmüyorum ve CHP tabanının büyük bir kısmının böyle düşündüğünü tahmin ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.