DOLAR 32,2675
EURO 34,6836
ALTIN 2.398,86
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Adalar’a “Heliport” geliyor!

30.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Şahin’in haberine göre 17 Haziran 2020 günü atılan imzayla Büyükada Nizam Mahallesinde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında “Helikopter İniş Alanı (Heliport), Teknik Altyapı Alanı ve İskele” amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Başvuru İmar Planı teklifi onaylandı.

BİR AY SÜREYLE ASKIDA OLACAK

Söz konusu planlar, bugünden itibaren bir ay süreyle İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü duyuru panosu ile internet sitesinde askıya çıkarıldı. Yapılan itirazların değerlendirilmesinin arkasında askı süreci tamamlanacak ve bir değişim olmazsa plan yürürlüğe girecek.

Helikopter pisti, kıyı alanının yetersizliği nedeniyle denizin üzerine yapılırken, Heliport’a deniz ulaşımını sağlayacak tekne indirme/bindirme iskelesi de yapı edilecek.

2 bin 331 metrekarelik alana yayılacak alanın yüzde 28’i helikopter iniş alanı (Heliport), yüzde 65’i Teknik Altyapılar Alanı ve yüzde 7’si ise iskeleden oluşacak.

GEREKÇESİ

Plan ile ilgili hazırlanan raporda, helikopter pistinin yapım gerekçesi için “Büyükada’ya, coğrafi konum nedeniyle deniz yoluyla ulaşım sağlanabilmektedir. Negatif hava koşullarında deniz ulaşımı sekteye uğramaktadır. Acele durumlarda denizden adaya ulaşım şiddet şartlarda yapılabilmektedir. Bu kapsamda, gerek ulaşımda çeşitliliğin sağlanması gerekse de facia ve acil durumlarda kullanılmak üzere, Heliport planlanmıştır” ifadeleri kullandı.

Helikopter pistiyle ilgili plan teklifinin kimden geldiği, Heliport’un kim kadar yapı edilip işletileceği bilgisi plan teklifinde yer almadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.