DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Ada’da Barış ve Uygulanmakta Olan Provokasyonlar: Rum Yönetimi ve ELAM’in Siyasi Riskleri

Ada’da barış süreci, Rum Yönetimi ve ELAM’in provokasyonlarıyla karşı karşıya: siyasi riskler ve etkili stratejiler

17.11.2025
A+
A-

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, provokatif değerlendirmelerini yazılı olarak dile getirirken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin III. Makarios mirası üzerinden Ada’daki istikrarı tehdit eden bir yaklaşım benimsediğini vurguladı. Üstel, ELAM adlı aşırı sağ partinin üçüncü büyük parti konumuna yükselmesini, Kıbrıs’ta tehlikenin somut bir göstergesi olarak işaret etti.

Ada’da Barış ve Uygulanmakta Olan Provokasyonlar: Rum Yönetimi ve ELAM'in Siyasi Riskleri

RUM YÖNETİMİ TÜRK DÜŞMANLIĞI AŞILIYOR Üstel, GKRY’nin KKTC’nin 42. kuruluş yıl dönümünü protesto etmek amacıyla bazı Rum grupların KKTC bayrağını yakma eylemlerini geçmişte olduğundan daha sert bir dille kınadı. Rum Ortodoks Kilisesi’nin etkilediği eğitim sistemi, tüm kademelerde Türk düşmanlığı aşıldığını savunarak, KKTC’nin 42. yıl dönümünü barışçı bir ruhla kutlarken Rum gençlerinin sınırlarımızdaki agresif tutumunu görmezden gelmemizin mümkün olmadığını ifade etti.

Ada’da Barış ve Uygulanmakta Olan Provokasyonlar: Rum Yönetimi ve ELAM'in Siyasi Riskleri

BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLER, BUNUN NE ANLAMA GELDİĞİNİ TARİHSEL HAFIZAMIZDAN ÖĞRENMELİDİR Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler de Rumların KKTC bayrağını yakmasına karşı sert bir tepki gösterdi. Öztürkler, “Bayrağımıza uzanan ellerin ne anlama geldiğini tarihsel hafızamızdan öğrenmeliyiz. Geçmişte kutsallara uzanan ellerin karşısında hangi kararlı duruşun ortaya çıktığı örneklerle sabittir” dedi.

BU TÜR PROVOKASYONLARI MÜNFERİT BİR OLAY OLARAK DEĞERLENDİRMEK MÜMKÜNDÜR YOKSA DEĞİLDİR Öztürkler, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yunan bayraklarıyla yürüyen ve Türkiye dışarı ile Türk askeri dışarı sloganları atan bu grup, barıştan çok nefretten beslenen bir zihniyetin güncel tezahürüdür. Bayrağımıza karşı olan düşmanca tutumlar yalnızca bir sembole değil, bir halkın onuru, tarihi ve geleceğine yönelik tehdit olarak görülmelidir. Bu tür provokasyonlar münferit olarak değerlendirilemez; gelişmeler yakından izlenmekte ve gerekli mecralarda en güçlü şekilde yanıtlanacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.