DOLAR 32,3072
EURO 34,6552
ALTIN 2.409,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Açlığınızı Bu Şekilde Bastırabilirsiniz

08.05.2020
A+
A-

Sağlıklı Hayat ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, salgından nedeniyle derhal herkesin günlerdir evden çıkmadığını, alınan sokağa çıkma yasaklarıyla da gerekli karantinanın insan psikolojisi üstünde negatif etkiler oluşturabileceğinin altını çizerek, “Karantinaya acilen de ramazan eşlik ediyor. Biz, Ramazan geleneklerini ve coşkusunu yaşamaya alışmış bir toplumuz. Oysa bu yıl yaşanamıyor, üstelik dört duvar arasındaki mutsuzluğa açlık ve susama eşlik ediyor,” dedi.

“NEFES TERAPİSİ MUTLULUK HORMONUNU ARTIRIR”

Tüm olumsuzluklara karşın mutlu olmanın, özlem ve susuzluğu bastırmanın kişinin kendi elinde olduğunu ifade eden Dr. Buğra Buyrukçu, “Fiilen cümbür cemaat kendini çare edebilir. Örneğin mutluluğun formüllerinden biri nefes terapisi, diğeri akupresyon. Birazcık rahatlamak, dinginleşmek, olaylara daha fazla yaklaşmak için sabah, öğle, akşam 10’ar kez nefes terapisi yapılabilir. Dürüst nefesten gaye, bebekler gibi nefes almaktır. Yani her nefes alışta akciğerleri yok karnı şişirmektir. Burundan nefesi alıp, tüm vücudu dolaştıktan sonradan karnı şişirmek, 3 saniye nefesi tuttuktan daha sonra ağızdan saptamak en doğru nefes alma yöntemidir. Günde üç kez tekrarlanacak nefes terapisi sevinç hormonunu artıracaktır,” ifadelerini kullandı.

KENDİ KENDİNİ TEDAVİ ETME YÖNETMİ: AKUPRESYON

Dr. Buğra Buyrukçu, karamsarlık ve istek ile mücadele etmenin bir diğer etkili yönteminin ise akupresyon olduğunu söyledi. Akupresyonun kişinin kendi kendini tedavi edebildiği etkili bir usul olduğu açıklamasında yer alan Dr. Buyrukçu, “Kulakta, ufak çöküntünün (tragus) önüne 30 kere zorlama yapıp çekelim. Bu noktaya uyumlu uygulanacak bu basınç, keza sevinç ayrıca de özlem hissini dengelemeye asistan olacaktır,” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Oruç Tutarak Coronavirüse Karşı Bağışıklığınızı Güçlendirin

Oruç Tutarak Coronavirüse Aleyhinde Bağışıklığınızı Güçlendirin

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Biri Oruç Tutabilir mi?

Coronavirüsünü Atlatmış Olan Biri Oruç Tutabilir mi?

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Dinç Olduğunu Belirtti

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Oruç Tutmanın Sağlığa Müthiş Faydaları!

Oruç Tutmanın Sağlığa Müthiş Faydaları!

İştah Kesen ve Tok Tutan Besinler

İştah Kesen ve Tok Tutan Besinler

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Dikkat Edin!

Coronavirüsü Döneminde Oruç Tutarken Uyarı Edin!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.